Grote zorgen over Goedele Liekens, die tegen kanker vecht.

19-04-2021 16:53Auteur: Redactie - nieuws365.be/news
Grote zorgen over Goedele Liekens, die tegen kanker vecht             

Foto: Instagram.    


   

                                                                                                            Goedele Liekens heeft alle operaties tegen huidkanker achter de rug. Ze lijkt de ziekte te hebben onverwonnen, maar toch neemt ze daar geen genoegen mee. Ze volgt een speciale therapie in Spanje.


Goedele vertoeft in Calahonda, in het uiterste zuiden van Spanje. Daar volgt ze nog een immuunbehandeling. "Tegen hervallen, en vooral om sneller weer in vorm te geraken. Als je behandeling stopt, ben je lang nog niet gezond", zegt ze.


Bart Neyns, diensthoofd medische oncologie in het UZ Brussel, is echter bijzonder scherp in Het Nieuwsblad. Hij vreest dat dit Goedele meer kwaad dan goed zal doen.


Cellen verwijderen, behandelen in een labo en opnieuw inbrengen: daar kunnen allerlei dingen mee misgaan", waarschuwt hij. "Als de kwaliteit van die dendritische cellen onvoldoende is, kunnen ze het lichaam zelfs het signaal geven dat het de kankercellen niet moet afstoten, maar net aanvaarden."


Net meer speelruimte aan kanker:


"Dan kunnen ze kanker net meer speelruimte geven. Dit zijn duistere praktijken die absoluut geen goedkeuring verdienen", klinkt het.

Bron: www.nieuws365.be