Hard lopen door school Woerden voor Semmy.

06-07-2019 18:56Auteur: Redactie Groene Hart - ad.nl/woerdenSponsorloop op basisschool De Molenwiek. Leerlingen renden voor het goede doel ook dwars door de school heen.

Foto: Ricardo Smit.
Dwars door de gangen van de school, over het schoolplein en het parkje rennen de 170 leerlingen van basisschool De Molenwiek in Woerden. De kinderen hebben zich vanmiddag laten sponsoren voor Stichting Semmy-Friends4Owen. 


,,Hoeveel er is opgehaald met de sponsorloop, is nog niet bekend. Wij verwachten volgende week bekend te kunnen maken hoeveel de leerlingen hebben binnengehaald", zegt locatiemanager Mirjam Arts van De Molenwiek. Een deel van de opbrengst gaat naar de bekostiging van de schoolbieb en het andere deel gaat naar Stichting Semmy-Friends4Owen. 


Warming Up

Per groep begonnen de basisscholieren met een warming-up. Nadat de spieren flink los waren gedanst, konden zij beginnen met het parcours van ruim 250 meter. De leerlingen maakten drie rondjes om en door het schoolgebouw. Tijdens de sponsorloop werden de kinderen aangemoedigd door ouders en grootouders.


Stichting Semmy is in 2007 opgericht door John Emmerik en zijn ex-vrouw Nicole Bakker, na het overlijden van hun zoon Semmy. Vier jaar was hij, toen Semmy de diagnose hersenstamkanker kreeg. Elf maanden later overleed hij. Friends4Owen maakt deel uit van Stichting Semmy. In juni 2015 werd bij Owen Jordan uit Woerden, dan zeven jaar oud, hersenstamkanker, een agressieve vorm van kanker, ontdekt. De stichting haalt geld op voor onderzoek naar bestrijding van hersenstamtumoren.
Bron: www.ad.nl