Harderwijkse haalt geld op voor IPSO-inloophuizen.

01-07-2021 19:17

Eigen foto.

'Ik bedenk creatieve, praktische en leuke handvatten':


ERMELO/ HARDERWIJK - De Harderwijkse Evelien van der Werff overleefde tweemaal borstkanker, schreef het boek Dit boek brengt geluk en zwaaide af na 34 jaar trouwe dienst bij de KLM. Ze richt zich nu op de 75 IPSO-inloophuizen in Nederland, die opgezet zijn voor mensen die getroffen zijn door kanker. Vanaf eind mei haalt ze geld op voor deze inloophuizen door ze één voor één aan te doen - per fiets.


Het internet speelt een grote rol bij goede doelen. Crowdfunding - online geld ophalen bij de menigte - is inmiddels een ingeburgerde term. Iedereen met een internetverbinding, of dit nu mobiel onbeperkt internet betreft of een minder uitgebreid telecom-abonnement, kan digitaal allerlei crowdfunding-acties volgen en binnen enkele minuten een bijdrage doen. Die mogelijkheid biedt uitkomst voor initiatieven zoals dat van Evelien van der Werff, die ook een eigen website heeft. Op Evelienvanderwerff.info is te lezen: 'Ik bedenk creatieve, praktische en leuke handvatten voor de wereld van kanker. En soms iets geks...' Na twee keer borstkanker gehad te hebben, waarbij Van der Werff beide borsten verloor, zet de Harderwijkse zich nu in voor anderen met deze ziekte.


IPSO-inloophuizen:


In zes weken zal Evelien van der Werff heel Nederland op de fiets doorkruisen om één voor één de 75 IPSO-inloophuizen te bezoeken. De start van deze speciale actie vindt plaats in Zwolle. Ze heeft 34 jaar gevlogen voor de KLM maar wil nu een andere invulling geven aan haar leven. Iets doen waar ze gelukkig van wordt, aldus Van der Werff. Haar sponsorrit is te volgen via haar facebookpagina. Van der Werff meldt dat te veel mensen niet van het bestaan van de inloophuizen afweten en wil daar al fietsend verandering in brengen. IPSO-inloophuizen zijn in het leven geroepen om steun te bieden aan mensen die met kanker te maken krijgen, en dan vooral op het psychosociale vlak. Een luisterend oor, een thuis-gevoel.


De Maretak in Harderwijk:


Niet alleen zijn deze instellingen te onbekend, ook zitten ze in zwaar weer door corona; veel fondsenwervende acties konden geen doorgang vinden. De inzet van de ondanks de tegenslag in haar leven positief ingestelde Evelien van der Werff zal daarom dubbel welkom zijn. Haar eerste rit ging van Zwolle naar Harderwijk, waar Van der Werff inloophuis Maretak aandeed. Daar waren allerlei activiteiten opgezet. Overigens heeft De Maretak zelf ook een actie opgezet, die gesteund wordt door het KWF.


Informatie:


Meer informatie over deze bijzondere zesweekse fietstocht, Evelien van der Werff zelf en niet te vergeten het boek dat ze schreef, is te vinden op: www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk


Voor meer informatie over De Maretak Harderwijk/ Ermelo en omstreken, mail naar: i.woestenburg@demaretakveluwe.nl
Bron: www.ermelovannu.nl/actueel