Harry - ‘Appelpop laat je horen!’ - Rienmeijer overleden.

12-04-2023 18:22

 

 

Auteur: Tessa Ariaans -ad.nl/tiel

 

 

Harry Rienmeijer bij zijn afscheid van Appelpop in 2018.

Harry Rienmeijer bij zijn afscheid van Appelpop in 2018. 

Foto: Raphael Drent.
 

 
 
 
 
 
 
Harry Rienmeijer - vooral bekend als de bevlogen gastheer van Appelpop, dat hij bijna een kwart eeuw presenteerde - is op tweede paasdag op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.
 
 
Iedereen die tussen 1995 en 2018 op Appelpop is geweest, heeft hem geheid gezien én gehoord.
 

Harry Rienmeijer presenteerde dit Tielse muziekfestival bijna 25 jaar lang in de meest opvallende outfits - uiteenlopend van een knalroze cowboypak tot een kilt - en sprak jaarlijks meermaals het publiek toe met de inmiddels legendarische woorden ‘Appelpop, laat je horen!’.

 

 

Opgegroeid in Tiel:


Rienmeijer werd begin 1966 in het Groningse dorpje Westerlee geboren, maar verhuisde drie maanden later al naar Tiel, waar hij ook opgroeide. Lang voordat hij Appelpop ging presenteren, was Rienmeijer in de regio al een bekende verschijning.
 

Hij ging als twintiger aan de slag bij Omroep Tiel, waarvoor hij tien jaar lang kwaliteitsradio maakte. Zijn muziekprogramma So What scoorde hoog, evenals Ludwig Von. Met deze live-uitzendingen won Rienmeijer ooit ook een prijs voor de meest innovatieve lokale radio.

 

 

Ongeneeslijk ziek:

 

Na 35 jaar Tiel vertrok Rienmeijer naar Utrecht waar hij achtereenvolgens bedrijfsleider bij Tivoli en verpleegkundige bij een methadonpost was. Eind december 2008 startte hij Trafieq, een bedrijf dat scholing en advies verzorgt over verantwoorde verkeersdeelname.
 

Rienmeijer kreeg begin 2022 te horen dat hij ziek was. Ongeneeslijk ziek. Gedurende zijn ziektebed bleef hij positief en bovenal dankbaar, vooral voor de ‘vele fijne mensen’ om zich heen. Harry Rienmeijer stierf op tweede paasdag en volgens zijn vrouw ‘precies zoals zijn wens was: zonder pijn, in alle rust en in bijzijn van naasten’.

 
 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl