Hartverwarmend gebaar voor doodzieke Leo Bruijn (62).

04-04-2020 17:42


Auteur: Eva De Graaff - ad.nl/rotterdamLeo Bruijn, oud-horecaman en PvdA-fractievoorzitter, blijkt ernstig ziek. 

Leo Bruijn, oud-horecaman en PvdA-fractievoorzitter, blijkt ernstig ziek.

Foto: Frank de Roo.
Een hartverwarmende verrassing voor Leo Bruijn (62) en zijn vrouw Mieke: spandoeken en lieve woorden van oud-collega's en bekenden. Op het grasveld voor de woning van het Rotterdamse echtpaar bedankten zij Bruijn voor zijn jarenlange trouwe dienst bij onder meer de PvdA, Sparta en studentenvereniging Laurentius.

Bruijn, een prominent uit de Rotterdamse horeca en de PvdA, heeft niet lang meer te leven. Begin januari moest hij stoppen als fractievoorzitter in Zuid-Holland, snel bleek het om een agressieve vorm van kanker te gaan. Artsen geven hem een paar maanden. 


,,Je kan er het best nuchter onder blijven'', vertelde Bruijn eerder tegen deze krant. ,,Ik ben blij dat de pijn tot nu meevalt. Ik ben begonnen met chemo, dat zorgt waarschijnlijk voor verlenging van het leven. Het is natuurlijk hard voor Mieke, mijn vrouw. We zijn 35 jaar samen. Haar eerste man was overleden aan een verkeersongeluk. We kwamen elkaar tegen in café De Ridder aan de Mauritsweg. Toen ik haar zag, heb ik er meteen werk van gemaakt. Daarna heb ik De Ridder gekocht, mijn eerste eigen kroeg. Ik zeg altijd: ik ben blij dat ik je niet in het Hilton heb ontmoet, anders was ik nu nog aan het sparen.''Bron: www.ad.nl