Heeft het eten van munt of het drinken van muntthee voor- of nadelen tijdens chemotherapie of bestraling?

12-09-2015 13:46

Munt

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van munt in de vorm van keukenkruid en muntthee voordelen heeft tijdens bestraling of chemotherapie. Bijwerkingen worden er niet door verminderd. Er zijn ook geen aanwijzingen dat het gebruik nadelen heeft tijdens bestraling of chemotherapie. Er is daarom geen bezwaar om munt in deze vorm te gebruiken.

Van de veel sterkere pepermuntolie is onduidelijk wat het effect is tijdens bestraling of chemotherapie. Uit voorzorg is het advies om geen pepermuntolie te 'eten of te drinken' tijdens bestraling of chemotherapie. Pepermuntolie 'snuiven' of met pepermuntolie stomen bij verkoudheid kan echter geen kwaad.

De blaadjes van de muntplant (Mentha) bevatten stoffen met een eigen geur en verfrissende smaak. De bekendste daarvan is menthol. Er zijn verschillende soorten munt zoals pepermunt, watermunt, aarmunt en kruizemunt.

Geneeskrachtige eigenschappen van munt:

Naast het gebruik van munt als smaakmaker, worden er ook geneeskrachtige eigenschappen aan toegeschreven. Zo zou munt maagdarmproblemen verminderen en helpen tegen misselijkheid en braken. Studies laten inderdaad zien dat pepermuntolie kan helpen bij de behandeling van het prikkelbaar darmsyndroom. Voor andere geneeskrachtige eigenschappen is er onvoldoende bewijs.

Lees verder op de Website.....  https://www.voedingenkankerinfo.nl/heeft-het-eten-van-munt-of-het-drinken-van-muntthee-voor-of-nadelen-tijdens-chemotherapie-of-bestraling/  


Bron: www.voedingenkankerinfo.nl