Heel Slagharen zet zich in voor droomreis van zieke Marlot (31) uit Emmeloord.

15-08-2019 16:49


Auteur: Peter Luchtenberg - destentor.nl/hardenbergMarlot Werink met haar twee kindjes. Ze wil graag met haar kroost nog eens naar Curaçao.

Foto: Familie Werink.Onvoorwaardelijk steun en alles in het werk stellen voor die ene droom van Marlot. De familie Werink uit Slagharen is dag en nacht bezig met de inzamelingsactie om de droom van het zieke familielid Marlot Werink (31) te realiseren, een reis met haar gezin naar Curaçao. En het blijft niet alleen bij familie die zich voor Marlot inzet.

De Emmeloordse, en voorheen 24 jaar inwoner van Slagharen, kreeg vorige maand slecht bericht: alvleesklierkanker met uitzaaiingen naar de lever. Toen haar familie lucht kreeg van een nog te vervullen droom duurde het niet lang voordat er een inzamelingsactie op touw werd gezet.


Een neefje bouwde een website en haalt met zijn deelname aan de Dam tot Damloop volgende maand geld op, een nichtje beheert een actiepagina op Facebook, tantes verkopen ansichtkaarten, en nog eens twee nichtjes riepen een statiegeldactie in Slagharen in het leven.


,,Wij waren een beetje bang dat wij niet van de ansichtkaarten af zouden komen, maar na een dag hadden wij ze al verkocht,'' aldus nicht Charlotte Werink, die het woord voert namens de familie. De familie heeft vervolgens opnieuw honderd setjes ansichtkaarten gemaakt, die wederom binnen de kortste keren de deur uit vlogen.

De Emmeloordse ging in het verleden al eens tweemaal met haar man op vakantie naar Curaçao en wil dit nu graag met haar kinderen doen, die waren er toen nog niet. Volgens haar echtgenoot hebben ze destijds de mooiste vakanties op Curaçao beleefd. Daarnaast wil ze vooral mooie herinneringen maken, ook buiten de droomreis naar het eiland om.


Streefbedrag:

Amper vijf dagen na de start van actie is de teller de 7500 euro al gepasseerd. ,,Ik had niet verwacht dat dit zo snel zou gaan. Ik dacht dat dit voornamelijk onder bekenden zou blijven, maar dit is heel hartverwarmend'', vervolgt Charlotte Werink. Volgens de 35-jarige Werink is hier echt sprake van noaberschap. Buiten de familie om zamelen inwoners in het Vechtdal ook geld in voor de droomreis. Een fotograaf uit Dedemsvaart veilt een fotoshoot, een inwoonster van Hardenberg verkoopt arretjescake en een schoonheidssalon in Coevorden heeft een donatiepotje op de balie staan.


Hoe Marlot zelf reageerde op al die mensen die zich om haar bekommeren? ,,Ze reageerde heel verrast. Ze had niet verwacht dat al die mensen dit allemaal voor haar zouden doen,'' aldus nichtje Charlotte.


Ziekenhuis:

De familie hoopt dat Marlot haar droomreis met haar gezin spoedig kan maken. Een precieze datum is er nog niet, want de Emmeloordse zit momenteel midden in de medische molen. ,,Een levensverlengende behandeling,'' aldus nichtje Charlotte. Ze hoopt dat die behandeling aanslaat en dat Marlot straks een boost krijgt om haar droomreis te kunnen realiseren. ,,Ons doel is om de droomreis mogelijk te maken en niet om zoveel mogelijk geld op te halen,'' benadrukt Werink nog maar eens.


De inzamelingsactie loopt nog tot 22 september 2019, op die datum lopen een neef en nicht van Marlot de Dam-tot-Damloop in Amsterdam.


Marlot Werink wil met haar man Jasper en twee kinderen nog eens een droomreis maken naar Curaçao.

Foto: Familie Werink.


Bron: www.destentor.nl