Heerenveen voetbalt in oranje voor KiKA: ‘De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen’.

20-04-2023 17:39

 

 

Auteur: Redactie Friesland - ad.nl/heerenveen

 

 

SC Heerenveen verruilt eenmalig hun eigen tenue voor een oranje variant om KiKa te steunen.

SC Heerenveen verruilt eenmalig hun eigen tenue voor een oranje variant om KiKa te steunen. 

Foto: SC Heerenveen.

 
 
 
 
 
 
 
Heerenveen voetbalt zaterdag de wedstrijd tegen FC Emmen in een volledig oranje tenue voor het goede doel. De Friese club wil met een speciaal tenue in de kleur van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) aandacht vragen en geld ophalen voor de strijd tegen kinderkanker. ,,Die winnen we alleen als we het samen doen”, zegt de voetbalclub op Instagram.
 
 
Rond de wedstrijd wordt gecollecteerd voor KiKa. De speciale shirts worden na de wedstrijd geveild en zijn in een beperkte oplage ook te koop. Bij het volgende duel van sc Heerenveen met Excelsior maakt de Friese club de opbrengst van de actie bekend. Met de opbrengst wil KiKa nieuw wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker financieren.
 
 

Botkanker:


Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. De club werd geraakt door het persoonlijke verhaal van Anne (12), één van de gezichten van de KiKa voorlichtingscampagne ‘Als ik later groot ben’. Op 6 mei 2022 blijkt de tiener botkanker te hebben. Na vele chemokuren en behandeling gaat het naar omstandigheden goed met haar. Ze is blij dat ze een van de gezichten van de campagne is. ,,Ik weet er nu zelf zoveel van af”, zegt de tiener. ,,Dan is het fijn om met mijn verhaal die kennis te kunnen delen”.   

 

De tiener is zaterdag zelf ook aanwezig bij de wedstrijd in het Abe Lenstra stadion. Samen met andere gezinnen die te maken hebben met kinderkanker is zij uitgenodigd om de wedstrijd te beleven. In de rust zal zij een ereronde lopen met sc Heerenveen-aanvoerder Sven van Beek.
 
 
 
 
 
De 12-jarige Anne is een van de gezichten van de KiKa-voorlichtingscampagne 'Als ik later groot ben.'
De 12-jarige Anne is een van de gezichten van de KiKa-voorlichtingscampagne 'Als ik later groot ben.' 

Foto: KiKa.

 
 
 
 
 
 
 
 

Knuffelberen:

 

Heerenveen heeft al verschillende keren aandacht gevraagd voor kinderkanker, met onder meer een knuffelberenactie in 2020, waarbij het stadion vol zat met 15.000 knuffelberen. De verkoop van deze beren bracht ruim drie ton op.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl