'Helft middelbare scholen heeft rookvrij plein'

11-02-2015 18:57


Artsen, Brand, COPD, Gezondheid, Houtkachel, Open Haard, Stank, Vuurkorf.


Ja, dat was in de jaren 70 en 80 ondenkbaar. Wat een azijnpissers zijn jullie werd er gezegd. Er mag niets meer. Maak toch zelf uit hoe ik met mijn gezondheid omga.... Ach de welbekende teksten van mensen die niet verder willen kijken dan hun neus lang is. Pas als ze aan het zuurstof liggen denken ze "HOE KAN DAT NOU??" Mijn oma is toch 80 geworden en die rookte ook een pakkie per dag.....

Tja nu in woonwijken met open haarden, houtkachels, BBQ, vuurkorfen, tuinhaarden, tuintubs en weet ik niet meer genieten wij ook van een andere rook.... een rook di enog schadelijker is dan tabaksrook.....juist HOUTROOK  Dus nog tig jaar wachten voordat men daar ook wakker van wordt. Nee, wij als houtrook.nl gaan samen met andere gedupeerden het proces versnellen........


!!!!!!DOET U OOK MEE GEDUPEERDEN VAN HOUTROOK!!!!!!!

'Helft middelbare scholen heeft rookvrij plein'

Foto: Thinkstock.

bbq

De helft van alle scholen uit het voortgezet onderwijs heeft op dit moment een rookvrij schoolterrein, twee jaar geleden was dat slechts een kwart.

Dat stelt het Longfonds, dat een onderzoek liet uitvoeren naar de effectiviteit van de campagne 'Op school steek je niks op', gericht op schooldirecties en ouders van middelbare scholieren.


Flevoland koploper:

Volgens het onderzoek zijn er grote regionale verschillen in Nederland. Zeeland scoort het slechtst: 21 procent van de middelbare scholen heeft daar een rookvrij terrein. Flevoland doet het een stuk beter en is met 60 procent koploper.

BEKIJK HIER:  Is het plein van jouw school ook rookvrij? https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/bekijk-het-plein-van-jouw-school-rookvrij

stove_pipe_0

"Kinderen kopiëren elkaars gedrag en zijn makkelijk te beïnvloeden", aldus Michael Rutgers, directeur van het Longfonds.  "Zien roken doet roken". Volgens Rutgers laten de cijfers zien dat de campagne succesvol is. "Maar het gaat ons niet hard genoeg. Elke middelbare school moet een veilige, gezonde plek zijn en niet een plek waar kinderen leren roken."


Geen gegevens:

Het Longfonds heeft geen gegevens over scholen waar wél gerookt mag worden. Het zou kunnen dat bij meer scholen roken op pleinen verboden is, maar dat is dan niet bekend bij het Longfonds.


Bron: www.houtrook.com