Help je mee? KWF zoekt collectanten in Dongen!

14-07-2023 17:17

 

 

Auteur: dongen.

 

 

 

 

 

Het KWF-collecteteam in Dongen zoekt vrijwilligers die in de week van 3 t/m 9 september 2023 willen meedoen aan de huis-aan-huis collecte voor KWF Kankerbestrijding. “Het is een makkelijke en dankbare manier om je in te zetten voor een goed doel”, aldus Leanne Timmermans van het collecteteam in Dongen. “Al loop je maar één avondje, 2 uurtjes. Elke hulp is welkom! En wandelen is nog gezond ook.”

 

1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KWF. Leanne: “Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.”

 

 

Steeds beter behandelen:


“Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken”, vervolgt Leanne. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen”, vindt Leanne.

 

 

Iets geven? Even scannen:


Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Handig, dan hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we voor de deur staan.” Doneren werkt heel simpel. Leanne: “Met je smartphone scan je de QR-code die op het collectebord staat, je past eventueel het bedrag aan, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig en veilig. Je zit nergens aan vast!”

 

 

Collecteren met WhatsApp vanuit je luie stoel!


Je krijgt als collectant een linkje om te collecteren via WhatsApp. Met één druk op de knop stuur je een kant-en-klaar berichtje aan je vrienden en familie. “Zo kan collecteren zelfs vanuit je luie stoel”, lacht Leanne.

 

 

Meld je aan:


Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen in Dongen? Je bent van harte welkom! Meld je aan via kwf.nl/wordcollectant of bel/app Leanne Timmermans 0640609175.

 

 

Over KWF Kankerbestrijding:


Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens maken wij al ruim 70 jaar het verschil. We bestrijden niet alleen de ziekte maar zetten ons ook in voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. Maar net zo goed met initiatieven als inloophuizen en de community kanker.nl om iedereen die leeft met kanker te ondersteunen. En we mobiliseren heel Nederland voor onze gezamenlijke missie. Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zoveel is om voor te leven. 

 

 

KWF. Tegen kanker. Voor het leven. www.kwf.nl