Help je mee? KWF zoekt (digitale) collectanten in Rijswijk voor Collecteweek 5 t/m 11 sept 2021.

07-07-2021 17:52
Het KWF-collecteteam in Rijswijk zoekt nieuwe vrijwilligers die in de week van 5 september t/m 11 september 2021 willen collecteren. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, op anderhalve meter afstand van de voordeur waarbij je zowel contant geld kunt ontvangen als digitaal kunt collecteren. Ook kun je je opgeven als mobiele collectant. Dan haal je gemakkelijk geld op via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook.


Rijswijk - "Ook dit jaar is het heel belangrijk om geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg", zegt Mariët Westerduin, collectecoördinator Rijswijk. Door de coronacrisis zijn er in 2020 4.000 minder kankergevallen vastgesteld, maar dat betekent niet dat er ook daadwerkelijk minder mensen kanker hebben gekregen. "Naar verwachting lopen er duizenden mensen rond met onontdekte kanker. Voor die mensen is het belangrijk dat zorg weer op volle sterkte komt." 


Mobiel collecteren:


In de week van 5 t/m 11 september 2021 gaan 80.000 collectanten in heel Nederland langs de deuren om geld op te halen. Naast contante donaties in de collectebus wordt er steeds vaker digitaal gedoneerd. Dat houdt in dat mensen een QR-code kunnen scannen aan de deur, of kunnen doneren via een donatielink in bijvoorbeeld WhatsApp. Mariët: "Door de coronacrisis heeft digitaal geven echt een vlucht genomen. In 2019 werd er nog € 377.000 digitaal gedoneerd, vorig jaar was dit maar liefst € 1,5 miljoen. Ook dit jaar verwachten we weer veel online donaties. Hoe meer collectanten zich hiervoor inzetten, hoe meer we ophalen!" 


Collecteren kost je slechts 2-3 uurtjes, in je eigen buurt. "En als je via je mobiel collecteert, kan het zelfs vanaf je luie stoel", lacht Mariët.  Steeds beter behandelen:


KWF financiert nu ruim 600 onderzoeken. Hierdoor groeit de kennis over kanker elke dag. "We kunnen kanker steeds beter behandelen. Nu overleeft gemiddeld 65% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%." Meld je aan:


Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Meld je aan via m.westerduin@kwfrijswijk.nl   Ook zoeken we in Rijswijk nog wijkhoofden in de volgende wijken Ministerwijk, Steenvoorde en Te Werve. Het wijkhoofd coördineert in de wijk de collecte en onderhoudt contacten met de collectanten in die wijk. 
Bron: www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen