Hennie (28) sterft dag voordat ze haar grootste wens kon laten uitkomen.

13-12-2019 17:34


Auteur: Amy van den Berg - ad.nl/dordrecht 

Hennie Legen wilde met haar gezin naar Disneyland Parijs.

privéfoto.De Dordtse Hennie Legen (28) is zondag 8 Dec 2019 overleden aan een ongeneeslijke vorm van baarmoederhalskanker. Een dag voordat de grootste droom van haar en haar gezin zou uitkomen: samen naar Disneyland Parijs. 

Hennie zou nog maximaal een jaar te leven hebben en was nog nooit met het hele gezin op vakantie geweest. Zij, haar man Ricardo en hun drie kinderen van 6, 2 en 1 jaar wilden niets liever dan een trip maken naar Disneyland Parijs. Omdat het gezin niet de financiële middelen had voor die droomreis werd speciaal een crowdfundingsactie opgezet. Met succes, het benodigde geld werd opgehaald. De reis zou afgelopen maandag 9 Dec 2019 starten, maar zondag 8 Dec 2019 overleed Hennie plotseling. 

Het liefst wilde het gezin rond de feestdagen naar Disneyland. Ze gaf destijds aan dat er niet te lang moest worden gewacht, omdat het anders misschien niet meer kon. Een aantal dagen voordat ze naar het pretpark zou vertrekken gaf Hennie aan hard achteruit te zijn gegaan.


Hoewel ze de reis heel belangrijk vond voor haar gezin, zag ze er ook een beetje tegenop. ,,Ik ben volledig rolstoelafhankelijk. Ik kan niet meer lopen, ik lig alleen nog maar op de bank. Dit doet heel veel pijn. Ik wil ook nog met mijn kinderen kunnen spelen en kunnen genieten van de reis." 


Brieven voor de kinderen:

Hennie gaf verder aan bezig te zijn met het schrijven van brieven voor haar kinderen, met name voor haar jongste. ,,Die is net een jaar. Zij gaat zich mij niet meer herinneren waarschijnlijk. Ik vind het belangrijk dat ze weet dat ik er voor haar ben. Dus voor elk belangrijk punt in haar leven wil ik een brief maken. Haar eerste ongesteldheid, eerste vriendje, eerste keer liefdesverdriet." 


Na de bevalling van haar dochter, een jaar geleden, werd de kanker bij haar ontdekt. Na een slopend behandeltraject was de ziekte vijf maanden weg. Bij een controle, in oktober, was er toch weer slecht nieuws. Hennie was weer ziek en dit keer was de kanker zeer agressief. Behandelen hielp niet meer.
Bron: www.ad.nl