Hennie Kuiper ontvangt eerste boek 'Bikkels'.

13-07-2020 16:29
In gezelschap van zijn vrouw Marian heeft Hennie Kuiper afgelopen zaterdag 11 juli 2020 het 'eerste' exemplaar van het boek Bikkels in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde bij Uitspanning 't Peeske in Beek. Bij de overhandiging was ook Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel aanwezig.


Hij overhandigde het echtpaar Kuiper een bos bloemen en een goede fles wijn.


Op zijn beurt kreeg Wim Hendriksen van Hennie Kuiper een gesigneerde foto van het huldigingspodium van de Tour de France 1977 cadeau, waarin Hennie tweede werd achter winnaar Joop Zoetemelk. Ook de handtekening van Zoetemelk prijkt op de foto. Wim Hendriksen kondigde direct aan dat de foto geveild zal worden voor het goede doel: Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.


De coronacrisis was er de oorzaak van dat de overhandiging van het eerste boek aan Kuiper nu pas plaats vond. Inmiddels zijn al meer dan 200 exemplaren van het boek verkocht. De opbrengst is - hoe kan het ook anders voor Bergh in het Zadel. De voormalige Olympisch kampioen en wereldkampioen schreef het voorwoord voor het fotoboek van Robin Sommers, met allemaal Bikkels die vorig jaar hebben deelgenomen aan de monsterfietstocht van 's-Heerenberg naar Leipzig en terug over meer dan 1.400 kilometer. Kuiper is al jaren lid van het comité van aanbeveling en Ambassadeur van Bergh in het Zadel.


Het fotoboek van fotograaf Robins Sommers brengt op sublieme wijze de 'tocht der tochten' van 2019 in beeld. 'Zwart-wit foto's met een bite, rauw, intiem, sfeervol en geladen met emoties,' zo schrijft Simone Pastoors, die voor de teksten tekende. De opmaak werd verzorgd door Mirjam Vels.


Het fotoboek Bikkels is te koop bij Studio Sommers, Stadsplein 6b in 's-Heerenberg en kost € 25.


De totale opbrengst is voor Bergh in het Zadel.Bron: www.berghinhetzadel.nl/nieuws