Henny Wijnand voltooit sponsortocht voor Viore.

11-07-2019 18:00


WEESP - Henny Wijnand uit Weesp liep dinsdag van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam naar Viore in Hilversum. Een wandeltocht van maar liefst 38 kilometer. De Weesper mag zich vijf jaar na de diagnose darmkanker weer gezond noemen en vierde dat met een sponsorloop


Tijdens een behandeling in het ziekenhuis liep Henny eens binnen bij Viore. Sindsdien bezoekt hij het centrum voor iedereen die leeft met kanker heel regelmatig. "Ik wil iets terugdoen. Door geld op te halen, maar ook door aandacht te vragen voor het centrum. Zodat mensen die ook met kanker te maken krijgen, weten dat dit bestaat", vertelde Henny vorige week op WeesperNieuws Extra. 


Supporters:

Even voor 7.00 uur vertrok Henny dinsdag 9 Juli 2019 vanaf het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Veertien 'supporters', vrijwilligers en bezoekers van Viore, hebben hem afwisselend vergezeld tijdens de tocht. Na negeneneenhalf uur zag hij het voor hem versierde Viore weer liggen. Daar werd hij door een enthousiaste groep mensen ontvangen. Zijn reactie: "Ik ben een gelukkig mens."


Wat één man teweeg kan brengen:

Zijn sponsorloop heeft tot nu toe al €3.066,54 opgebracht. Verwacht wordt dat dat bedrag nog gaat oplopen. Directeur Miranda van den Eijnden van Viore is daar erg blij mee. "Viore kent geen structurele financiering. Het is grotendeels afhankelijk van dit soort acties en donaties. We zijn heel dankbaar dat Henny Wijnand zich met deze sponsorloop heeft ingezet voor Viore. Wat één man teweeg kan brengen!"


Henny en Viore steunen kan nog steeds door een donatie op rekening NL28 RABO 0106807900 t.n.v. stichting Viore, o.v.v. Henny loopt voor Viore.


Viore:

Viore aan het Oostereind 115 is open op alle weekdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen.


Zie voor meer informatie: www.viore.orgBron: www.weespernieuws.nl/nieuws