Herman De Croo schenkt extra pensioen aan Stichting Tegen Kanker.

04-03-2023 10:53

 

 

Auteurs: Sander Van den Broecke, Astrid Roelandt - hln.be/binnenland

 

 

Herman De Croo.

Herman De Croo. 

Foto: DR.

 
 
 
 
 
 
Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (85) gaat het extra pensioen dat hij de voorbije drie jaar heeft ontvangen, integraal aan Stichting Tegen Kanker schenken. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 250.000 euro bruto - netto mogelijk dus de helft. De Croo doet dat niet om zijn geweten te zuiveren, zegt hij aan onze redactie, maar om aan te tonen dat het hem nooit om het geld te doen is geweest.
 
 
 
Dat hij het bedrag misschien aan de staat moet terugschenken, is in zijn ogen onmogelijk. “Dat geld is honderd procent legaal. Politici die het tegendeel beweren, moeten opnieuw naar school. Die vergoeding staat in de begroting, die is goedgekeurd door de Kamer, en gepubliceerd in het Staatsblad: het is een wet.”
 

De Croo zegt dat hij in het verleden op geen enkele manier betrokken was bij de beslissing om het extra pensioen aan oud-Kamervoorzitters toe te kennen, en ook niet bij de latere beslissing om dat bedrag op te trekken. “Ik wil niet dat iemand mij wegzet als profiteur. Ik heb gewerkt voor mijn centen. Mij zullen ze niet bekladden”.

 

 

Voor de video van dti Artikel klik hier

 
 
 
 
 
 
Bron: www.hln.be