Herselt toont hart:170.000 euro voor kleine Milo.

12-09-2018 21:00


Auteur: WOUTER DEMUYNCK - hln.be/regio/herseltDe cheque van maar liefst 170. 000 euro wordt overhandigd aan de mama en papa van Milo.

De cheque van maar liefst 170. 000 euro wordt overhandigd aan de mama en papa van Milo.

Foto Peter Vanderveken.
Herselt: De benefiet voor Milo Van Regenmortel (6), die tegen een kwaadaardig neuroblastoom vecht, is een gigantisch succes geworden. Afgelopen weekend kon de organisatie All4Milo op Herselt Koerse met gepaste trots mededelen dat de benefiet maar liefst 170.000 euro heeft ingezameld.


In september 2015 werd bij Milo een kwaadaardige neuroblastoom, een gezwel op een zenuwknoop, vastgesteld. Verscheidene behandelingen in België brachten geen soelaas, een laatste optie was geavanceerde immuuntherapie in Barcelona. De behandeling, die uit zes sessies bestaat, is wel peperduur: 150.000 euro. Om de ouders van Milo, Pieter Van Regenmortel en Tinne De Raes, financieel te steunen organiseerden familieleden, inwoners van Herselt en andere sympathisanten de benefiet 'All4Milo'.


Benefietweekend:

Zowat de hele zomervakantie zetten verenigingen, bedrijven en vrijwilligers zich in om een centje in te zamelen voor de behandeling van Milo. Hoogtepunt was het benefietweekend van 3, 4 en 5 augustus: de BBQ alleen al lokte toen 1.500 mensen naar de Mixx. Het resultaat van de benefietacties werd afgelopen weekend op Herselt Koerse bekendgemaakt. In totaal leverden de initiatieven 170.000 euro op.

"We hoopten op een groot bedrag en om 150.000 euro te halen, maar 170.000 euro overtreft onze stoutste dromen", reageert Stef De Raes, grootvader van Milo en een van de initiatiefnemers. "We willen iedereen 150.000 keer bedanken. De overige 20.000 euro zal gebruikt worden voor de kosten die nog volgen, maar het staat nog niet helemaal vast waaraan we het zullen besteden."

Milo heeft nu drie behandelingen achter de rug. Hij was samen met zijn ouders weer even in België, maar vandaag vertrekken ze weer naar Barcelona. Daar zal hij tot december de drie laatste behandelingen ondergaan. "Het was erg belangrijk dat de therapie aansloeg bij Milo", vervolgt Stef. "Immuuntherapie zorgt ervoor dat je je lichaam laat vechten tegen die negatieve cellen. In het geval van Milo zijn er bepaalde verbeteringen. Van de 14 uitzaaiingen zijn er twee verdwenen. Daarnaast is een klein stukje tumor in zijn buik, dat bij een operatie eerder niet kon worden weggehaald omdat het te riskant zou zijn, onschadelijk gemaakt. Langs de andere kant heeft hij nog een heel lange weg te gaan. Hij wordt na de laatste sessie onderzocht en dat zal bepalend zijn voor de volgende stappen. Komen er nog sessies in Barcelona of zijn die niet meer aan de orde? Dat is nu nog koffiedik kijken."

Voorlopig vinden er geen acties meer plaats. "Onze vzw blijft wel bestaan en donaties op onze rekening blijven welkom. We hopen dat Milo in ieders hart blijft zitten. We denken er ook aan om onze vzw aan bod te laten komen tijdens de Warmste Week."


Wie een donatie wil doen, kan terecht op het rekeningnummer BE86 7360 4643 2550.Bron: www.hln.be