Het Prinses Máxima Centrum opent haar auditorium.

02-12-2019 17:33

Met presentaties van Hans Clevers, de gaande wetenschappelijke directeur van het centrum en Alexander Eggermont, de nieuwe zogenoemde chief scientific officer, wordt het nieuwe auditorium van het Prinses Máxima Centrum op woensdag 27 november 2019 officieel in gebruik genomen.


Het auditorium wordt naast kennisdeling dé plek om internationale talenten het Prinses Máxima Centrum 'binnen te halen' en hen van toegevoegde waarde te laten zijn voor het onderzoek en de zorg voor de kinderen in het Máxima. Hier kunnen de afdelingen zorg, research, de academy en de Foundation intensief kennis overdragen en delen met de buitenwereld. Voorzien studio/av-faciliteiten en voorzien van een lift 'buitenom' zodat bezoekers niet het gevoel hebben de dagelijkse gang van zaken in het centrum te verstoren.


Cruciaal in de ambitie om topzorg en topresearch te leveren is kennisdeling en kennis binnenhalen. Om doorbraken te realiseren is een internationaal gericht podium nodig. De impact van toptalenten en wereldwijde expertise komt door de multimediale inrichting van het auditorium binnen handbereik. Voor de research: presentaties, colleges, bijeenkomsten; voor de Academy: om 'life long learning' voor de zorgprofessionals mogelijk te maken en voor de directe zorg: (patiënt-)besprekingen met specialisten waar ook ter wereld.Topzorg en topresearch vereisen topfaciliteiten:

De bijdragen van Mylan als grootste donateur, PNOZorg, RICS en Stichting Talpa zijn cruciaal geweest om de bouw, de inrichting en de faciliteiten van het auditorium mogelijk te maken.Bron: www.prinsesmaximacentrum.nl