Hoe hypnose helpt tegen kanker? Swim To Fight Cancer Haarlem doneert aan onderzoek.

27-02-2023 18:01

 

 

Auteur: Michael van der Putten - nhnieuws.nl/nieuws

 

 

Een grote verrassing voor de artsen van de afdeling oncologie in het Amsterdam UMC. De Haarlemse organisatie van Swim To Fight Cancer overhandigde hen een cheque van 10.000 euro om onderzoek te kunnen doen naar de invloed van hypnose op de behandeling van kankerpatiënten tijdens chemokuren. 

 

Wail Alami is één van de patiënten die al onder hypnose is gegaan tijdens zijn behandeling. De Amsterdammer had lymfatische leukemie, een zeer zeldzame vorm van kanker en inmiddels is hij schoon. "Ik kreeg in drie sessies uitleg en oefeningen, voornamelijk over mijn ademhaling. Positieve energie adem je bijvoorbeeld in en negatieve energie adem je uit."

 

 

"Nooit heb ik zoiets zwaars meegemaakt"

Wail Alami, genezen van kanker.

 

 

Wail kan nauwelijks omschrijven hoe zwaar de drie behandelingsjaren waren. "Nooit heb ik zoiets zwaars meegemaakt en nooit zal ik zoiets meer meemaken. Zowel fysiek als emotioneel. Het is het helemaal met niets te vergelijken. Mijn hele wereld stortte in."

 

 

"Het kan patiënten zeker helpen tijdens de behandelingen"

Wail Alami, genezen van kanker.

 

 

 

De 25-jarige Amsterdammer ziet hypnose als een tool die hij nog steeds kan gebruiken. "Je hebt jezelf ermee geconditioneerd en kan het altijd doen. Al heb ik het zelf pas na mijn behandelingen geleerd, ik denk zeker dat het patiënten kan helpen als ze het leren tijdens de behandelingen."

 

Wail heeft inmiddels zijn leven weer op de rit gekregen en werkt als personal trainer en coach. Hij weet als geen ander hoe het is om heel diep te moeten gaan en probeert die kennis met anderen te delen. 

 

Swim To Fight Cancer is een jaarlijkse zwemevenement, georganiseerd in verschillende plaatsen in Nederland. Zwemmers, individueel of in teams, zwemmen door het open water van een stad en laten zich sponsoren. 

 

 

De opbrengst van de Swim gaat naar kankeronderzoek. 4 juni 2023 is de volgende editie van Swim To Fight Cancer in Haarlem. 

 
 
 

Video: Deel van opbrengst Swim To Fight Cancer Haarlem naar hypnose-onderzoek in Amsterdam UMC - NH Nieuws.