Horrorliefhebbers (en bloeddonoren) komen aan hun trekken bij bloederige Horror Night in Utrecht.

18-03-2023 18:10

 

 

Auteur: Christiaan de Paauw - ad.nl/utrecht

 

 

 

Sanquin hoopt met de actie vooral mannen tussen de 18 en 25 jaar aan te sporen om te doneren, aangezien zij de moeilijkst bereikbare groep zijn.

Sanquin hoopt met de actie vooral mannen tussen de 18 en 25 jaar aan te sporen om te doneren, aangezien zij de moeilijkst bereikbare groep zijn. 

Foto: ANP.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor de release van de bloederige horrorfilm Evil Dead Rise in Kinepolis Jaarbeurs, slaat de bioscoop de handen ineen met bloedorganisatie Sanquin. Beide partijen willen bezoekers bewust maken van het levensbelang van bloed en hen zo overtuigen om te doneren.
 
 
Voor de vijfde film uit de bloederige reeks werd zoveel nepbloed gebruikt, dat een eigen nepbloed-productielijn moest worden opgezet. In het echte leven is zelf bloed maken natuurlijk niet mogelijk, vandaar de actie met Sanquin om bloeddonoren te trekken.
 

 

De welbekende Horror Night in de Utrechtse bioscoop zal op 21 april  2023 volledig in het teken staan van bloederige taferelen uit de film. 

 
 
 
 
 
Bezoekers kunnen naast de schrikmomenten en de horroraankleding in de bioscoophal zelf ook een bloederig slachtoffer of moordlustige psychopaat spelen.
 

 

Bewust van het belang van bloed:


Sanquin hoopt dat bezoekers door deze ludieke actie bewuster worden van het belang van bloed. ,,Bloedtransfusies zijn van levensbelang. Voor mensen met kanker, voor chronische patiënten of voor iemand na een auto-ongeluk”, laat Merlijn van Hasselt van Sanquin weten. ,,De echte horror begint dus pas als er onvoldoende donors zijn.”

 

 

 

 

 

Bron: www.ad.nl