Hospice Dronten krijgt meer bewegingsruimt.

05-08-2021 15:15Het Hospice Dronten. 

Foto: Hospice Dronten.


Dronten - De versoepeling van de coronaregels betekent ook meer 'bewegingsruimte' voor het Hospice Dronten. Het bestuur vergadert weer live. 'Het geeft toch een andere dynamiek als je elkaar weer recht in de ogen kunt kijken', aldus secretaris Hans Koch.


Corona blijft weliswaar een deel van de agenda bepalen, maar nu in positieve zin, stelt Koch in de nieuwsbrief van het Hospice. 'Hoe kunnen we de de strenge coronaregels die we gehanteerd hebben versoepelen?'


Het bestuur volgt de richtlijnen van de overheid. De beperking van zes vaste bezoekers per gast is opgeheven en het aantal bezoekers per dage en per keer wordt geleidelijk verhoogd. Kamer 4, die in reserve werd gehouden voor het geval zich een coronabesmetting zou voordoen, is weer gewoon in gebruik. Wel blijven de mondkapjes, anderhalve meter afstand en handen wassen gehandhaafd.


Als alles goed gaat wordt de 'stuurgroep 1,5 meter' in het najaar opgeheven. 'Het bestuur is de leden daarvan veel dank verschuldigd. Dankzij hun snelle en goed onderbouwde adviezen heeft het al die tijd slagvaardig kunnen optreden,' aldus Koch.


De secretaris maakt wel een voorbehoud. Alles moet namelijk wel goed blijven gaan. 'Want als we de afgelopen tijd één ding hebben geleerd is het dat ons bescheidenheid past jegens Moeder Natuur en dat niets in het leven vanzelfsprekend is.'


Gedurende het eerste half jaar van 2021 heeft het Hospice 29 nieuwe gasten mogen verwelkomen. De gastenkamers zijn tot en met 30 juni in totaal 409 dagen bezet geweest. Gedurende de coronaperiode zijn er in de thuissituatie geen inzetten door de vrijwilligers verzorgd.


Op 1 januari 2021 startte het Hospice Dronten met 106 vrijwilligers voor het werk in het Hospice en/of in de thuissituatie (VTOT). Voor aspirant-vrijwilligers een nieuwe basistraining. Hieraan namen tien vrijwilligers deel. Er zijn tien vrijwilligers gestopt. Per 30 juni zijn er derhalve 106 vrijwilligers.

Bron: www.flevopost.nl