Hospice Heerenveen verhuist naar schoolgebouw: badkamer delen hoeft niet meer.

13-06-2021 17:49Het hospice Julia Jan Wouters krijgt een nieuw onderkomen in Heerenveen. Vrijdag 11 Juni 2021 kreeg het bestuur de sleutel van een monumentaal schoolgebouw aan de Van Helomalaan. Deze oude school staat pal naast ziekenhuis de Tjongerschans dat ook eigenaar van het gebouw was.Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma.

Het ziekenhuis heeft het gebouw voor een symbolisch bedrag geschonken aan de stichting die is verbonden aan het sterfhuis. In ruil daarvoor kan de Tjongerschans gebruik maken van het grote aantal parkeerplaatsen bij het hospice.


Het gebouw aan de K.R. Poststraat, waar het hospice nu nog in gevestigd is, voldoet niet meer aan de huidige zorgeisen. Voorzitter Otto Hoekstra van het hospice: "Mensen willen tegenwoordig bijvoorbeeld meer privacy. Op de oude locatie moeten de gasten van twee kamers nog een badkamer delen. Dat hoeft hier niet meer."


Het opknappen kost zo'n anderhalf miljoen euro, geld dat eerder al bijeen gebracht is. De verbouwing duurt ruim een half jaar. "Wij streven ernaar om het eerste kwartaal van 2022 de eerste gasten te ontvangen in het nieuwe pand", aldus Hoekstra.


Hospice Heerenveen verhuist naar schoolgebouw:Voor de video en het geluidsfragment van dit Artikel klik hier
Bron: www.omropfryslan.nl/nieuws