Hospice IJsselstein.

09-02-2014 17:33
 

 

 


Benschopperweg 14
3401 BV IJsselstein
t 030 - 688 17 14
f 030 - 688 11 24Een hospice is een voorziening die is gespecialiseerd in terminale zorg. Patiënten die niet meer beter kunnen worden, krijgen hier tot hun levenseinde zorg en ondersteuning in een huiselijke en comfortabele omgeving.  Met intensieve, persoonlijke zorg willen we eraan bijdragen dat de laatste levensfase van de cliënt zo comfortabel en waardig mogelijk verloopt.
Een team van verpleegkundigen, verzorgenden, specialist ouderengeneeskunde en vrijwilligers staat klaar om de wensen van de gasten deskundig en respectvol te vervullen. De specialist ouderengeneeskunde is verantwoordelijk voor de geneeskundige zorg en ondersteuning.
We richten ons niet alleen op behandeling van pijn en andere symptomen, maar ook op eventuele sociale of psychische problemen en op zingevingvragen van de gast en zijn familie.
Voor wie?


Hospicezorg is bedoeld voor mensen die niet meer beter kunnen worden, niet thuis tot het einde kunnen worden verzorgd en in een huiselijke en comfortabele omgeving willen sterven. Maar ook kunnen we mensen in hun laatste levensfase tijdelijk opvangen om de familie te ontlasten of de pijn onder controle te krijgen.
We vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in ons hospice. Daarom staan de gasten en hun naasten centraal. Zij bepalen welke zorg en ondersteuning nodig zijn.
Waar vind ik de hospice?


Ons hospice bevindt zich in een vleugel van woonzorgcentrum Mariënstein, gelegen in een rustige omgeving nabij het centrum van IJsselstein. In 2011 heeft er een grondige verbouwing plaatsgevonden.
Het Hospice is klein van opzet. Er zijn éénpersoonskamers met een keukentje en badkamer, en een huiskamer voor algemeen gebruik.
Onze gasten zijn vrij om de kamer aan te vullen met eigen spulletjes en kunnen eventueel in overleg een huisdier meenemen en daarmee hun eigen vertrouwde huiselijke sfeer creëren. Naasten kunnen dag en nacht bij hun dierbare op de kamer verblijven. Het hospice heeft een eigen ingang en een terras dat uitkijkt op een prachtige tuin.
Hoe kom ik in aanmerking?


De aanmelding wordt gedaan door de cliënt zelf, de familie, de behandelend arts of het ziekenhuis. Er is wel een indicatie van het CIZ nodig. Voor meer informatie hierover klik hier.
Om een aanmelding te doen kunt u contact opnemen met onze zorgbemiddelaar.

De zorgbemiddelaar, mevrouw Wieke van Delden, is uw aanspreekpunt tot de opname.

Ook weet zij of er een wachtlijst is en kan zij u helpen met het verkrijgen van de indicatie.
m 06 - 13 51 38 70
e wvandelden@axioncontinu.nl


 

Bron:  www.vriendenhospiceijsselstein.nl