Hospice Oss krijgt steun van CDA-Kamerleden in strijd tegen lagere subsidie.

15-02-2022 16:42


Auteur: Wouter ter Haar - bd.nl/oss-e-oDirecteur Esther Plante van de Oase in Oss met enkele vrijwilligers voor het gebouw van de Osse organisatie.

Directeur Esther Plante van de Oase in Oss met enkele vrijwilligers voor het gebouw van de Osse organisatie. 

Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels.

OSS/DEN HAAG - De Oase Hospice en Zorg in Oss krijgt onterecht een lagere subsidie, vindt nu ook het landelijke CDA. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hanteert de verkeerde cijfers bij het vaststellen van het subsidiebedrag aan de Osse organisatie die mensen begeleidt in hun laatste levensfase. 


Dat stellen de CDA-kamerleden Lucille Werner en Rene Peters uit Oss in schriftelijke vragen aan minister Conny Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het tweetal reageert daarmee op een artikel dat afgelopen zaterdag in het Brabants Dagblad verscheen. Zij vinden dat deze verlaging moet worden teruggedraaid. 


In dat artikel stelt directeur Esther Plante van de Oase dat de Osse organisatie flink gekort wordt op de subsidie. Deze korting wordt doorgevoerd omdat het ministerie zich baseert op bezoekerscijfers van 2020, toen de Oase enkele maanden gesloten was vanwege corona. Door de korting komt De Oase niet rechtstreeks in problemen, maar kan het geen geld sparen of reserveren. 


Werner en Peters delen in hun schriftelijke vragen de zorgen van de Oase. Zij willen van de minister weten of er meer hospices en thuiszorgorganisaties die met vrijwilligers terminale zorg verlenen, geconfronteerd worden met een lager subsidiebedrag. Het duo dringt er bij de minister op aan dat er een ander - meer representatief - jaar te kiezen om de subsidie te berekenen. 
Bron: www.bd.nl