Hospice Utrecht.

08-08-2014 18:55


Het hospice is voor mensen voor wie het niet mogelijk of wenselijk is de laatste fase van het leven thuis door te brengen. In het algemeen kan gezegd worden dat een hospice plaats biedt aan ernstig zieken met een levensverwachting van  minder dan drie maanden. Er zijn verschillende soorten hospices, een hospice als Hospice Utrecht wordt ook wel een Bijna Thuis Huis genoemd. Het kenmerkende van de Bijna Thuis Huizen is dat de eigen huisarts de medische zorg blijft verlenen en dat de verpleegkundige zorg geleverd wordt vanuit een Thuiszorg organisatie; dus allemaal 'net als thuis'. Daarnaast zijn er continu twee vrijwilligers in het huis aanwezig.

Men kan hier terecht voor de laatste weken/maanden van het leven of  voor een paar dagen in deze laatste periode. Dit om bijvoorbeeld de naaste te ontlasten.


Hospice Utrecht heeft plaats voor vier ernstig zieken, door ons aangeduid als 'gasten'. Ieder met een eigen kamer met douche en toilet en indien gewenst ruimte voor eigen spullen. Op deze kamer kan ook een naaste blijven slapen. Tevens is er een logeerkamer. 
De zorg die het hospice biedt is intensieve kortdurende zorg. In de regel is dit voor een periode van maximaal drie maanden.


Contactgegevens:

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met:

Kantoor Stichting Hospice Utrecht
Kanaalstraat 200A
3531 CR Utrecht
030 291 60 40

U kunt ons ook een mail sturen: info@hospiceutrecht.nl

Website: www.hospiceutrecht.nl