Hyacintenactie voor jonge mensen met kanker.

15-01-2020 16:40


Auteur:  Redactie Waalwijk nieuws.nlIn de ETZ hoofdgang worden vrijdag bosjes hyacinten verkocht. De opbrengst is voor betere zorg en onderzoek

In de ETZ hoofdgang worden vrijdag bosjes hyacinten verkocht. De opbrengst is voor betere zorg en onderzoek

Foto: ETZ

TILBURG - Wie vrijdag 24 januari 2020 in de hoofdgang van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) een bosje hyacinten koopt, steunt de zorg aan jonge mensen met kanker.


De hyacinten zijn vanaf 09.00 uur te koop voor vier euro per bosje op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg).


In Nederland horen per jaar 2700 jongvolwassenen, tussen de 18 en 35 jaar, in de bloei van hun leven dat zij kanker hebben. Kanker op jongvolwassen leeftijd is anders dan op oudere leeftijd en kan grote emotionele, sociale en maatschappelijke gevolgen hebben. Daarnaast is kanker op jonge leeftijd zeldzaam en zijn er weinig leeftijdsspecifieke behandelingen. Deze jongvolwassenen hebben leeftijdsspecifieke zorg nodig, die zowel medisch als psychosociaal is.


Tijdens de hyacintenactie voor AYA (Adolescents & Young Adults), ofwel de HAYAcinten actie, worden er door het hele land bosjes kleurrijke snijhyacinten verkocht. Het Nationaal AYA 'Jong & Kanker' Platform houdt deze HAYAcintenactie voor de zesde keer. De opbrengst gaat volledig naar betere zorg en wetenschappelijk onderzoek.


Zie voor meer informatie: www.ayazorgnetwerk.nlBron: www.waalwijk.nieuws.nl