Hyundai steunt MvdWFoundation.

30-07-2021 20:08Auteur: Sjaak Hoogkamer - marketingtribune.nl/sponsoring/nieuws
Hyundai komt dit jaar in actie voor de Maarten van der Weijden Foundation. Deze foundation is opgericht om het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks en voor de volle 100 % naar kankeronderzoek.


De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden. Maarten van der Weijden is een voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen. Hij kreeg in 2001 de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie), had het geluk te herstellen en zet zich sindsdien in voor patiënten met kanker.  


Hyundai zal dit jaar de opbrengst van de jaarlijkse Hyundai After Sales Winterinspectie in november 2021 doneren aan een van de projecten van de MvdWfoundation, gericht op kanker bij kinderen.


Daarnaast ondersteunt Hyundai de stichting met elektrisch vervoer.


Anne Lobbes van Hyundai Motor Nederland overhandigde onlangs een Kona Electric aan Maarten van der Weijden om zijn MvdWFoundation komend jaar te ondersteunen. 'We ondersteunen Maarten en zijn foundation graag op deze manier, met concrete hulp en een concreet doel omdat we vierkant achter de doelstelling van de MvdWfoundation staan. Mooi om op deze manier ons steentje bij te dragen in onderzoek naar een ziekte die heel veel mensen treft en met elektrisch vervoer deze Foundation te ondersteunen waarbij zeer veel vrijwilligers betrokken zijn', aldus Anne Lobbes.


De Maarten van der Weijden Foundation is dankbaar dat Hyundai met de After Sales Winterinspectie geld zal inzamelen voor de Foundation. 'De opbrengst zullen wij voor de volle 100 % besteden aan een onderzoek naar botverlies bij kinderen met kanker. Hierbij wordt onderzocht hoe botverlies in een vroeg stadium kan worden opgespoord en worden behandeld.'

Bron: www.marketingtribune.nl