Idylla van Biocartis kan kostbare tijd winnen bij longkanker.

25-01-2022 15:35


Auteur: ABM Financial News - beursduivel.be
(ABM FN) Een grootschalige Britse studie toont dat EGFR testing met Idylla een tijdsvoordeel kan opleveren voor longkankerpatiënten. Dit liet Biocartis dinsdagochtend 25 Jan 2022 weten.


De conclusie van de studie is dat een dubbele PCR- en NGS-teststrategie voor patiënten met niet-squameuze, niet-kleincellige longkanker in stadium IV de zorg en de overlevingskansen kan verbeteren door toegang te bieden tot de juiste test op het juiste moment.


Er werden 102 testresultaten met de Idylla EGFR Mutation Test  vergeleken met NGS. Daaruit bleek dat voor 6 procent van de patiënten het NGS-resultaat te laat kwam en zij overleden waren. Van de 102 uitgevoerde tests was er in 96,4 procent van de gevallen overeenstemming tussen de twee testmethoden wanneer er voldoende weefsel was voor de test. 


Met Idylla is de gemiddelde doorlooptijd echter maar 3,8 dagen tegen gemiddeld 17 voor NGS met een extern laboratorium.


"Deze studie toont duidelijk de positieve impact aan die de Idylla EGFR Mutation Test mogelijks kan hebben op de verbetering van de overlevingskansen van kankerpatiënten", aldus CEO Herman Verrelst van Biocartis in een toelichting. 
Bron: www.beursduivel.be