Ignace Crombé (65) vecht tegen pancreaskanker: “Ik wil zo positief mogelijk blijven”.

16-01-2022 16:51Auteurs: Lieven Samyn, Hans Verbeke - hln.be/deerlijkVoormalig Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé.

Voormalig Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé. 

Photo News.

DEERLIJK: Voormalig Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé (65) vecht tegen een agressieve pancreaskanker. De zware diagnose werd tussen Kerstmis en Nieuwjaar gesteld. "Deze week startte ik met zware chemo. Ik blijf zoveel mogelijk positief denken, ook al belooft de vooropgestelde levensverwachting weinig goeds", reageert Ignace.


De presentator en evenementenorganisator uit het West-Vlaamse Deerlijk, afkomstig uit Lauwe, kreeg het verschrikkelijke nieuws op 27 december te horen. "Een agressieve pancreaskanker, met vermoedelijk meerdere uitzaaiingen", herhaalt hij het harde verdict. "Verder onderzoek moet nog meer duidelijkheid verschaffen over de uitzaaiingen. Ik ben ervan overtuigd dat het medisch team van AZ Groeninge in Kortrijk mij met de grootste zorg zal omringen en er alles zal aan doen om deze laatste levensrit zo lang mogelijk te maken. Ik wil deze met mijn gezin, familie en vrienden zo positief mogelijk invullen en genieten van een maximum aan mooie momenten, wetende dat ik ook zware dagen zal hebben. Maar gelukkig zal ik op veel steun en hulp kunnen rekenen. Verder wil ik dit nu even privé verwerken."Ignace Crombé met zijn dochtertje Axelle (9) voor de kerstboom eind 2021. De eindejaarsperiode werd bij het gezin wel wat overschaduwd door de kankerdiagnose.

Ignace Crombé met zijn dochtertje Axelle (9) voor de kerstboom eind 2021. De eindejaarsperiode werd bij het gezin wel wat overschaduwd door de kankerdiagnose. 

Foto: RV.

Bron: www.hln.be