'Ik heb al 1100 euro opgehaald', Youri (12) gaat vier dagen fietsen tegen kanker.

29-04-2020 17:30Privéfoto

Privéfoto.
Zij heeft borstkanker gehad en kreeg vorig jaar te horen dat ze maagkanker heeft. Inmiddels gaat het weer goed met haar, na een beroerd jaar. 'Ze is altijd al een groot voorbeeld voor mij geweest', vertelt Youri, op wie de ziekte veel indruk maakte. Hij besloot dat hij iets wilde doen voor het goede doel, om een bijdrage te leveren.


De tekst gaat verder onder het fragment:Hans van den Hoorn sprak op Radio Gelderland met Youri.Zo kwam hij op het idee om geld in te zamelen met een fietstocht. 'Fietsen is altijd al mijn ding geweest, daarom ga ik fietsen. Vier dagen lang, elke dag tussen de 25 en 30 kilometer', aldus Youri, die eerder deze week de routes uitzette. Woensdag fietst hij op de racefiets van zijn moeder Mirjam van Borculo via Barchem naar Lochem. Later doet hij ook Hummelo en Arnhem aan.


Het is hem al gelukt flink wat geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. 'Ik heb nu al 1100 euro opgehaald. Mensen kunnen nu doneren, tijdens het fietsen en ook daarna nog. Dus misschien wordt het nog wel veel meer!'
Bron: www.omroepgelderland.nl/nieuws