In vlog 2 gaat Linda Hakeboom een ivf-traject in: 'Het is ineens nu of nooit'.

15-11-2020 18:50Linda's kankerverhaal:


Documentairemaker en presentatrice Linda Hakeboom (34) is gediagnosticeerd met borstkanker. In 'Linda's kankerverhaal' deelt ze haar ervaringen met je door middel van vlogs.


IVF:

"Of ik kinderen wil. Als 34-jarige vrouw krijg je die vraag weleens, maar nee, mijn eierstokken rammelen niet. Het probleem is nu dat over een paar weken mijn eierstokken wellicht nooit meer functioneren. Chemotherapie kan je onvruchtbaar maken. Het is ineens nu of nooit."


Na een bezoek aan het ziekenhuis komen Linda en haar vriend thuis met een enorme tas vol ivf-spullen. Die tas staat er, maar wat moet gebeuren komt helemaal niet binnen. "Ik ben vandaag voor het eerst compleet afgestompt. Ik voel helemaal niets."


Familie Linda:

In de vlog deelt Linda ook een gesprek met haar broertje, Steven. Hoe ervaart hij de diagnose van zijn zus? Het is voor hem vooral surrealistisch.


"Het klopt niet, het kan helemaal niet. Jij bent er. Jij bent zeker. Je bent mijn zus, ik kan altijd bij jou terecht en dat zal altijd zo zijn. Je bent niet sterfelijk, je bent een begrip. Maar ineens is het niet helemaal zeker of jouw lijf dat ook zo ziet. Dat is fucking bizar, man."


Voor de vlog van dit Artikel klik hier
Bron: www.linda.nl