Inloophuis Carma en NaZorg Westland fuseren.

15-09-2021 13:09


Auteur: Carel Van Der Velden - ad.nl/westlandInloophuis Carma en NaZorg Westland gaan fuseren.

Inloophuis Carma en NaZorg Westland gaan fuseren. 

Eigen foto.

De organisaties Inloophuis Carma en NaZorg Westland gaan fuseren. Beide clubs houden zich bezig met de begeleiding van kankerpatiënten en hun naasten. Door de krachten te bundelen, denken ze hun werk beter te kunnen doen. De fusie krijgt 1 januari aanstaande zijn beslag.


In de afgelopen jaren werd het de betrokkenen duidelijk dat de activiteiten van beide organisaties nauw op elkaar aansluiten en elkaar in sommige gevallen zelfs overlappen. Dit leidde soms tot verwarring bij gasten en cliënten, die zich afvroegen welke organisatie wat doet. Zo gebruikt NaZorg Westland bijvoorbeeld reeds de ruimte De Tourmalet achter het inloophuis aan de Dijkweg in Naaldwijk.


Zingeving:


Inloophuis Carma bestaat tien jaar en biedt ondersteuning. Gasten vinden support bij elkaar en hebben baat bij het luisterend oor van de vrijwilligers. Behalve bijeenkomsten zijn er ook ontspannende activiteiten buiten. NaZorg Westland bestaat korter. De club is sinds 2019 actief en richt zich vooral op het begeleiden, ondersteunen en adviseren van cliënten en hun naasten. Het draait met name om zingeving en kwaliteit van leven rond en na de behandeling van kanker. Dit gebeurt onder meer in samenwerking met professionele zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de oncologie.
Bron: www.ad.nl