Inloophuis Carma in Naaldwijk.

17-08-2014 18:44


Dé ontmoetingsplaats in Westland voor mensen met kanker en hun naasten.


Over Carma

Inloophuis Carma bestaat sinds januari 2011. Het inloophuis is van start gegaan in het Pr8+paleis te Monster. Sinds april 2013 is Inloophuis Carma gevestigd aan de Oranjetuin 15 te Naaldwijk. 

Hoe is de naam Carma ontstaan?


De naam Carma komt van onze twee initiatiefneemsters Carla de Bloois en Marie-José Persoon. Tijdens de SamenLoop voor Hoop in 2009 - waar zij als survivor aan deelnamen - zijn de plannen voor een inloophuis in het Westland ontstaan. Er zit dus een heel symbolische betekenis achter de naamgeving.


Een inloophuis is een open huis en biedt psychosociale ondersteuning aan volwassenen - zowel mannen als vrouwen - en kinderen, die kanker hebben of kanker hebben gehad, maar ook aan hun naasten en nabestaanden


Het Westlandse inloophuis  Carma is meer dan alleen een ontmoetingsplek. Als je kanker krijgt verandert je wereld, verandert je toekomstbeeld. De ziekte heeft invloed op je functioneren, je positie op je werk en in je gezin en familie. Er wordt anders naar je gekeken, of je dat nu wil of niet. Een periode van behandelingen komt als een orkaan over je heen en neemt je volledig in beslag. Daarna volgt vaak een periode van onzekerheid, waarin angst en de wil het gewone leven weer op te pakken elkaar afwisselen. In deze periode moet je vaak wel gewoon door functioneren en flink zijn. Hierdoor komt een kankerpatiënt te weinig aan zichzelf toe.


Carma huis

Inloophuis Carma wil daarom voor hen, maar ook voor hun naasten een plek bieden voor ontmoeting, voor een persoonlijk gesprek en voor deskundige antwoorden op allerlei vragen rond kanker. Het inloophuis wil hiermee een veilige haven zijn voor Westlanders - maar ook voor mensen uit de aangrenzende gemeenten, zoals Hoek van Holland, Maassluis en Maasland - die met kanker te maken hebben.

Het gedicht Luisteren van Leo Buscaglia drukt aardig uit wat wij beogen met Carma!Het nieuwe Carmahuis is op 6 april 2013 officieel geopend!


Wij ontvangen u graag in een "warme huiselijke" sfeer.

Tijdens onze openings tijden (zie activiteiten) bent u van harte welkom op de Oranjetuin 15, 2672 GZ te Naaldwijk


Contact:

oranjetuin. jpeg

"Inloophuis Carma" is gevestigd: Oranjetuin 15 2672 GZ  Naaldwijk,


Routebeschrijving Oranjetuin 15: rijdend op de Dijkweg 71  Naaldwijk bij Volvo-garage de wijk Floriëndaal in, via Galderie; deze straat buigt na zo'n 60 meter naar rechts, het 3e huis aan de linkerkant is Inloophuis Carma.

Maakt u gebruik van de routeplanner stelt u deze dan in op Dijkweg 71 2671 CW Naaldwijk. Dat is de Volvo-garage.

U kunt ons tijdens de openingstijden vinden op de locatie Oranjetuin 15 te Naaldwijk

Post/secretariaat adres: Obrecht 23, 2681 JP Monster 


Telefoonnummer: 06-14237791 U kunt Inloophuis Carma telefonisch benaderen op maandag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 9.00 uur en 11.30 uur.


Uiteraard kunt u op de overige tijdstippen uw boodschap inspreken of een sms sturen; u ontvangt dan z.s.m. een reactie.

Wij zijn u bijzonder erkentelijk indien u Inloophuis Carma financieel wilt steunen.

Stort u dan uw bijdrage op bankrekening nummer NL85 RABO 0159 270 294  t.n.v. Stichting Inloophuis Carma. Inloophuis Carma is ANBI geregistreerd.


Heeft u vragen of opmerkingen, mailt u ons dan via: info@inloophuiscarma.nl

Wij zullen u dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.


Bron:  www.inloophuiscarma.nl