Inloophuis de Honingraad Breda.

17-08-2014 18:27Foto:  Inloophuis de Honingraad Breda.


Wat doen wij? 

We bieden ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. Dit doen wij door het aanbieden van allerlei activiteiten en het bevorderen van het contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit lotgenotencontact en deze wederzijdse herkenning draagt bij aan het verminderen van angst en heeft een positieve invloed op het gevoel van eigenwaarde.


 

Wij richten ons op de zaken naast de medische behandeling. Ons aanbod omvat creatieve activiteiten zoals schilderen, boetseren of speksteen bewerken. Ook kennen wij lichamelijke activiteiten zoals Nordic Walking en ontspanning in de vorm van mindfulness en massages. Wij hebben veel vrijwilligers, die deze activiteiten verzorgen.


 

De Honingraad is géén medisch centrum en er worden -los van een aantal therapeuten- géén behandelingen verricht. Wél werken wij nauw samen met huisartsen, specialisten, verpleegkundigen, andere begeleiders en patiëntenverenigingen uit de regio. Ook stimuleren wij nadrukkelijk de samenwerking in de zorgketen en zetten wij ons in voor een structurele verbetering van de nazorg voor mensen met kanker en de mensen uit hun omgeving.


 

Op landelijk niveau is er intensief contact met collega-inloophuizen en -instellingen. Het IPSO (Instellingen voor Psychosociale Oncologie) coördineert vele activiteiten en ondersteunt ons met raad en daad. Verder onderhouden wij goede contacten met het Integraal Kankercentrum Zuid in Eindhoven en met landelijke en regionale patiëntenverenigingen.

          

Contact:

Inloophuis de Honingraad Breda
J.W. Frisolaan 100 ' 4818 LH BREDA
T:076-5655291

Openingstijden: 

De openingstijden van De Honingraad zijn van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur. Eventuele wijzigingen geven we door via onze nieuwsrubriek.
Buiten deze tijden organiseren wij ook op andere momenten activiteiten.


Kijk voor een actueel overzicht op onze kalender: https://www.honingraad.nl/component/jevents/month.calendar/2014/08/17/-?Itemid=227


Bron:  www.honingraad.nl