Inloophuis De Nardusbloem in Musselkanaal.

17-08-2014 19:33

Weet je welkom bij het inloophuis


De Nardusbloem is er wanneer u, of iemand in uw directe omgeving, geconfronteerd bent met de ziekte kanker.
Er lijkt geen ziekte te zijn waar de medische wetenschap zo'n bemoeienis mee heeft als wanneer de diagnose kanker is gesteld. Het leven met kanker lijkt bepaald te worden door de behandelingen, de controles, prognoses, bijwerkingen en de grenzen van de wetenschap. De agenda wordt ineens beheerst door de medische wereld.


Het gewone leven staat compleet op zijn kop. Gesprekken met familie/vrienden gaan over de ziekte, de omgeving reageert bewonderenswaardig maar soms ook teleurstellend. Plannen maken en toekomstdromen worden opzij gezet. De mallemolen waarin je terecht bent gekomen eist alle energie en aandacht. En soms weet je niet waar je het zoeken moet.


Het inloophuis wil een plek bieden waar je even uit die mallemolen kunt stappen. Juist omdat al die processen bekend zijn bij de gastvrouwen/-heren van het inloophuis, kun je daar terecht voor een luisterend oor, troost, afleiding, je zinnen verzetten en vooral nieuwe energie opdoen. Niet alleen de mensen die de ziekte hebben, of hadden maar ook zij die daarom heen staan of stonden. Want de ziekte kanker heb je samen.


"Ik ben blij dat ik een plek heb gevonden waar ik mijn verhaal kwijt kan en ik er op kan vertrouwen dat het binnen de muren van De Nardusbloem blijft."


"Ik vind het prettig bij De Nardusbloem,  dan hoef ik even niet aan mijn ziekte te denken."


"Het doet me goed dat ik, zonder dat ik veel hoef uit te leggen, begrepen word."


"Ik heb helemaal geen zin in zware verhalen van anderen, ik heb genoeg aan m'n eigen sores. Maar iedereen heeft hier aan een half woord genoeg en dat maakt het juist lichter."


"Bij De Nardusbloem hoef ik me even niet bezwaard te voelen om over mijn ziekte te praten."


Een moment van ontspanning tijdens de activiteiten

Als inloophuis organiseren we 4 dagdelen per week activiteiten. Dinsdagmiddag- en avond en woensdagmorgen en -middag.

Elke 4 maanden stellen we een nieuw programma samen, waarmee we aansluiten bij de tijd van het jaar en de seizoenen. Een overzicht vindt u op hier op de website, maar er wordt ook iedere 4 maanden een papieren activiteitenfolder uitgebracht.

We proberen een breed programma samen te stellen, zodat er voor iedereen wat te doen is. Zo zijn er activiteiten die:

  • aanzetten tot nadenken
  • verrassende creativiteit doen opborrelen
  • gezelligheid bieden en samen actief zijn
  • culinair of anderszins lekker zijn


Kom heerlijk een frisse neus halen tijdens een wandeling, ga de uitdaging aan door te komen schilderen, beeldhouwen, schrijven of koken. Of geniet gewoon even aan onze cafétafel van een kop koffie en de ontmoeting.


De meeste activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Soms echter zijn ze bestemd voor speciale doelgroepen. Zo zijn er speciale vrouwenmiddagen, mannenavonden, Na-Bestaan bijeenkomsten, Tienerloket en de Kidsclub.


Kijk in de kalender voor de activiteiten die staan ingepland.


U kunt zich via deze site aanmelden of via e-mail of telefoon doorgeven dat u graag deelneemt.


Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Met een vrijwillige bijdrage bij deelname helpt u het inloophuis om blijvend leuke activiteiten aan te kunnen bieden.

Kennismaken?

Wilt u een keer komen kijken om kennis te maken en de sfeer proeven?  U bent van harte welkom om even binnen te lopen. Dat kan tijdens alle activiteiten, maar ook op de zogenaamde inloopactiviteit.
De meeste mensen vinden het niet makkelijk om zomaar ergens binnen te stappen. U kunt ons altijd vooraf bellen om uw bezoek aan te kondigen, zodat we op u rekenen. En neem gerust iemand mee, als u dat prettig vindt.


Contactgegevens.


Openingstijden:

Dinsdag

14.00 tot 16.00 uur

 

19.00 tot 21.00 uur

Woensdag

10.00 tot 12.00 uur

 

14.00 tot 16.00 uur

Bezoekadres en ingang activiteiten

Akkerweg 57
Musselkanaal
Telefoonnummer: 0599 653 127

Email

Voor vragen: inloophuis@nardus.nl
  

Postadres:

inloophuis De Nardusbloem / Stichting Nardus
Schoolstraat 58 a
9581 GC Musselkanaal

Contactformulier voor vragen: https://www.nardus.nl/7-contact.html


Bron:  www.nardus.nl