Inloophuis Het Getij in Bergen op Zoom / Ossendrecht.

17-08-2014 18:04

Het Getij.


Inloophuis Het Getij is met z'n twee vestigingen ( in Ossendrecht en Bergen op Zoom ) goed vertegenwoordigd in Zuid-West Brabant. Inloophuis Het Getij is een zgn. IPSO inloophuis, IPSO (www.IPSO.nl) is de overkoepelende brancheorganisatie voor ca. 60 inloophuizen en 9 Oncologische Centra verspreid over heel Nederland. Binnen IPSO werken de inloophuizen en de psycho-oncologische centra samen aan kwalitatief hoogwaardige, laagdrempelige psycho-sociale zorg voor mensen met kanker en hun naasten.

Inloophuis Het Getij is een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en voor hun naasten waar we onze gasten opvang en steun bieden in een voor hen vaak, verwarrende en emotioneel, zware periode.
Bij Inloophuis Het Getij vind je mensen die in een soortgelijke situatie zitten als jij, onze gasten hebben nagenoeg allemaal te maken (gehad) met de diagnose kanker. Hebt u zelf de diagnose gekregen of  er is iemand in uw naaste omgeving ziek geworden dan kan Inloophuis Het Getij een plek zijn waar je contact kunt leggen met mensen die uit ervaring weten wat je doormaakt.

Onze vrijwlligers ontvangen je graag in een ontspannen, warme en huiselijke sfeer en zijn graag bereid de gewenste ondersteuning te bieden. Je medische verhaal hoeft niet centraal te staan.

In ons Inloophuis is altijd een gastvrouw of gastheer aanwezig om je te ontvangen, naar je te luisteren en waar gewenst wegwijs te maken.
Zij kunnen je vertellen wat de mogelijkheden en activiteiten binnen het inloophuis zijn. Naast een warm ontvangst met een kopje koffie bieden je ook graag een luisterend oor. Binnen het inloophuis kun je jezelf zijn en mensen ontmoeten die weten waar je het over hebt, die vaak aan één woord of gebaar voldoende hebben. Door de ontmoeting met deze mensen en de rust en ruimte die er voor je is, kun je je vertrouwd maken met je ziekte en daardoor weer vertrouwd raken met jezelf.

Het Getij heeft twee vestigingen, een in Bergen op Zoom (Burg. van Hasseltstraat 68) en een in Ossendrecht ( OLV ter Duinen).

Wat kan je van het inloophuis verwachten?

Het Getij is een ontmoetingsplaats waar je terecht kunt om:
- te praten over jouw leven met de ziekte kanker
- te praten over jezelf en je zorgen
- even warmte, betrokkenheid en rust te vinden
- mensen te ontmoeten en ervaringen te delen
- advies en informatie kunt krijgen
- deel te nemen aan activiteiten zoals schilderen, wandelen, yoga etc.
- deel te nemen aan themabijeenkomsten en/of lezingen

Tenslotte: niets moet bij het Getij, je bent hier gast

Openingstijden:

Ossendrecht, maandag en dinsdag 09.30 -15.30 uur

Bergen op zoom, woensdag en donderdag 09.30 - 15.30 uurInloophuis "Het Getij" Bergen op Zoom
Burgemeester van Hasseltstraat 68
4611 BH  Bergen op Zoom


Inloophuis "Het Getij" Ossendrecht
O.L.V. ter Duinenlaan 199
4641 RM Ossendrecht


Tel: 06-22823504

Tel: 06-22823531
Email: info@inloophuishetgetij.nlBron:  www.inloophuishetgetij.nl