Inloophuis kankerpatiënten krijgt geen giften meer door corona.

17-04-2020 14:13


Auteur: Henny Haggeman - ad.nl/doetinchemHet Inloophuis in Doetinchem heeft geen inkomsten meer. Archieffoto: Jan van den Brink

Het Inloophuis in Doetinchem heeft geen inkomsten meer.
Archieffoto: Jan van den Brink.

Foto: JV.
DOETINCHEM - Inloophuis Oude IJssel, centrum van kankerpatiënten en hun naasten in Doetinchem, krijgt geen giften of sponsorgelden meer vanwege de coronacrisis. Het centrum is dicht sinds 16 maart 2020. Zonder inkomsten dreigt na 1 oktober 2020 sluiting.

,,Er is door corona geen geld voor liefdadigheid", constateert Henk Wubbels, voorzitter van het Inloophuis aan de Plantenstraat dat sinds oktober 2013 bestaat. ,,Begrijpelijk dat bedrijven en instellingen in deze tijden de hand op de knip houden. Sponsoracties moet je nu ook niet op willen zitten en lukken waarschijnlijk ook niet. Zonder giften kunnen we het tot oktober uitzingen. Daarna kunnen we de hypotheek en vaste lasten niet meer betalen."


Normaal komen wekelijks tientallen kankerpatiënten en hun naasten over de vloer. Behalve dat hier gespreksgroepen zijn, wordt er ook onder meer een schilderscursus gegeven, kunnen mensen worden gemasseerd en is er een wandelgroep. 


80 à 90 procent opbrengst opgedroogd: 

,,We draaien met een omzet van 40.000 euro", zegt Wubbels. ,,Dit jaar hadden we gedacht 30.000 tot 35.000 binnen te krijgen door giften en acties van bedrijven en instellingen. Nu komt er helemaal niets meer binnen. 80 à 90 procent van de opbrengst is opgedroogd."


Wubbels stuurt een mail naar de gemeente Doetinchem. ,,Om te vragen of de gemeente mee wil denken", zegt de oud-wethouder. ,,De vrijwilligerseconomie staat door corona op de tocht. Meer initiatieven die het moeten hebben van giften en acties voor goede doelen zullen hier onder lijden. Ik ben benieuwd of de gemeente hier een beeld van heeft."
Bron: www.ad.nl