Inloophuis Kennermerland Santpoort-Noord.

09-02-2014 19:27
 

 


Ruim één op de drie Nederlanders krijgt in de loop van het leven kanker. De confrontatie met het feit dat men kanker heeft, is doorgaans een enorme schok. Niet alleen voor de patiënt maar ook voor de naaste omgeving. Hoewel de medische wetenschap grote vorderingen maakt en veel vormen van kanker een toenemende kans op herstel te zien geven, zal het leven van een kankerpatiënt nooit meer hetzelfde zijn. Kankerpatiënten en hun naaste omgeving zullen moeten leren omgaan met hun ziekte die een grote impact heeft op het dagelijks bestaan.

De medische sector en met name de daaraan verbonden instellingen zoals ziekenhuizen en klinieken, zijn primair gericht op het onderkennen en, waar mogelijk, bestrijden van de fysieke ziektebeelden en symptomen. Echter, er is een grote behoefte aan ook meer psychosociale en, soms, ook praktische ondersteuning, waarop de medische sector niet of nauwelijks is ingesteld. Direct en indirect getroffenen vragen om een mogelijkheid om tot zichzelf te komen, hun ervaringen en gevoelens te delen, praktische informatie of een steuntje in de rug te krijgen.

In Nederland zijn inmiddels ongeveer 60 vergelijkbare huizen opgezet. Vanuit regio Kennemerland zijn de dichtstbijzijnde inloophuizen in Nieuw-Vennep en Alkmaar. De dichtbevolkte regio Kennemerland wordt hiermee niet adequaat bediend, vandaar dit initiatief.


 


Contact opnemen

De openingstijden zijn als volgt:


Dinsdag van 9:30 tot 16:30
Donderdag van 9:30 tot 16:30
Vrijdag van 9:30 tot 12:30


 

Bezoekadres:


Wulverderlaan 51
2071 BH Santpoort-Noord


U kunt Inloophuis Kennemerland bereiken op de volgende nummers:


023 - 88 85 367
06 - 34 94 47 29
Contactpersonen


 

Bron:  www.inloophuiskennemerland.nl