Inloophuis Passie zoekt naar nieuw team voor Mont Ventoux.

16-01-2022 18:29

Inloophuis Passie is op zoek naar een nieuw team dat voor hen de Mont Ventoux wil beklimmen. Het inloophuis organiseert gesprekken en activiteiten voor Lelystedelingen die kanker hebben of hebben gehad. Daarmee willen ze hen, maar ook familieleden, een luisterend oor bieden. In 2021 werd er op Mont Ventoux ruim 7.500 euro voor de organisatie opgehaald. Voorzitter Janneke Sparreboom wil de actie graag nog eens organiseren.


"Als er mensen in Lelystad zijn die graag willen wandelen of fietsen en naar Frankrijk willen in september, kunnen zij zich bij ons melden", zegt de voorzitter. "Want het zou heel mooi zijn als dat een vervolg zou kunnen krijgen."


In 2020 stond het inloophuis zo'n 12.000 euro in de rode cijfers. Het huis was dat jaar grotendeels gesloten vanwege de coronacrisis. In 2021 ging het huis in mei weer open. "We waren aan het begin van het jaar best wel bezorgd", zegt de voorzitter. "We moeten het hebben van sponsoren en fondsen. Als je dicht bent kun je ook niet zo veel laten zien."


Minder diep in de schulden:


Het inloophuis werd alsnog door allerlei organisaties gesteund. "Wij mogen echt onze handen dichtknijpen dat er zoveel mensen zijn die ons ondersteunen." De voorzitter zegt dat ze in 2021 waarschijnlijk minder diep in de rode cijfers staan. "Het zal liggen tussen de 2.000 en 5.000 euro, verwacht ik."


Volgens de voorzitter vinden de bezoekers het heel fijn om met hun lotgenoten samen te komen, omdat zij niet altijd terecht kunnen bij hun directe omgeving. Door de coronacrisis lagen die ontmoetingen stil. "Dus mensen missen dat dan. We hebben wel geprobeerd om telefonisch contact te houden, maar dat is maar een beperkte genoegdoening voor elkaar ontmoeten."Voor de Video van dit Artikel klik hier
Bron: www.omroepflevoland.nl