Inloophuis Scarabee te Leiden.

09-02-2014 21:11

 
 


Waarom een inloophuis voor inwoners van Leiden en omgeving?


Als je hoort dat je kanker hebt, verandert je dagelijks leven en de toekomst voor jezelf, die van je gezin en naasten, vrienden, werk en hobby’s. Alles wat vanzelf sprekend was wankelt. Er wordt anders naar je gekeken of je nou wilt of niet. Meestal volgt er een periode van behandelingen, die als een orkaan over je heenkomen en is “overleven” het motto. Daarna kan het zijn dat er een periode van grote onzekerheid volgt. Kan angste een rol spelen en vermoeidheid leiden tot onbegrip. Om al deze ervaringen en veranderingen een plaats te geven en de draad van het dagelijks leven weer op te pakken kan soms allen met wat extra steun.


Het inloophuis wil deze steun bieden door een ontmoetingsplaats te bieden, waar je zo even binnen kunt lopen. In een huiselijke sfeer is er gelegenheid voor een praatje, steun, warmte, rust en begeleiding. Vrijwilligers zijn er als gastvrouw of gastheer en samen met hen en andere gasten (lotgenoten) kun je praten over, of luisteren naar de vragen, ervaringen, angsten en emoties die kanker met zich meebrengt. Alles met het doel kracht en energie te ervaren om op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht in het leven. Daarnaast organiseert het inloophuis naar behoefte van de bezoeker verschillende activiteiten, gericht op bewegen of juist op creatieviteit of ontspanning.


Een bezoek aan het inloophuis verplicht je tot niks en er zijn geen kosten aan verbonden aan een bezoek.Scarabee:


De scarabee, een kever, werd door de Egyptenaren vereerd. Door zijn opvallende levenscyclus werd hij in verband gebracht met de continuïteit van het leven. In de vorm van het gedeelde schild zag men de dualiteit van de mens; het denken en het voelen. Voor de Egyptenaar symboliseerde de scarabee dus de complete mens in al zijn aspecten. Dat sluit nauw aan bij onze visie op de mens en bij onze ambitie de zorg voor mensen met kanker en hun naasten compleet te maken.Een eigen plek:


Inloophuis Scarabee betrok in juni 2013 aan de OUDE VEST 17 te Leiden, een deel van het pand.
Een werkgroep met vrijwilligers, bestuursleden en Jelle Verheijen bogen zich over de plannen voor verbouwing en inrichting zowel qua wensen als uitvoering. Met ook grote dank aan de sponsors is er nu een warm en uitnodigend inloophuis. De feestelijke opening vond 18 oktober 2013 plaats.


In het pand wordt ook gestalte gegeven aan samenwerking met medebewoner de Vruchtenburg locatie LeShan, centrum voor begeleiding door gespecialiseerde hulpverleners. Inloophuis Scarabee en de Vruchtenburg sluiten voor wat betreft het aanbod prachtig op elkaar aan. 

Ontmoeting, activiteiten, informatie én professionele zorg: vanaf nu alles onder één dak op de Oude  Vest 17 te Leiden!

Zie hier de promotiefilm Scarabee.


IMPRESSIE van locatie OUDE VEST 17 

 

 

Mocht u aan het inloophuis bij willen dragen -alle beetjes helpen-, laat u dan een berichtje achter op info@inloophuisscarabee.nl


 

Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan via:


  • e-mail:                      info@inloophuisscarabee.nl This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • telefoon:                   06 5258 6260
  • post:                         Stichting inloophuis Scarabee, Oude Vest 17, 2312 XP Leiden.

 


Volg inloophuis Scarabee op Twitter: https://twitter.com/ihscarabee.

U kunt een bericht sturen door uw tweet met @ihscarabee te beginnen.

 

Parkeren: Molen de Valk of Digros garage aan de Lange Gracht.

Invalidenparkeerplekken schuin aan de overkant Nieuwe Beestenmarkt 2.


 

Bron:  www.inloophuisscarabee.nl