Inschrijvingen jubileumeditie Alpe d’HuZes vol.

21-01-2020 18:41


Auteur: Anne van Bree - ad.nl/eindhoven 

De Klimmende Règâhs bedwongen afgelopen jaar onder andere de Alpe d'Huzes.

Foto: De Klimmende Règâhs.

EINDHOVEN/HELMOND - De inschrijflimiet voor de 15e editie van het evenement Alpe d'HuZes is bereikt: 5000 mensen hebben zich opgegeven.

De deelnemers beklimmen op 4 juni 2020 tot maximaal zes keer de Alpe d'Huez om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Inclusief alle supporters en vrijwilligers verwacht de organisatie tijdens het evenement ongeveer 15.000 mensen op de Franse alp.

 

De deelnemers hebben al meer dan vier miljoen euro ingezameld. Dat is een miljoen euro meer dan vorig jaar rond deze tijd. 


Aan Alpe d'HuZes doen fietsers, hardlopers en wandelaars mee. Vorig jaar haalden ruim 4300 deelnemers meer dan 11 miljoen euro op. Dit maakt Alpe d'HuZes het grootste fondsenwervende evenement van Nederland. Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers en iedere donatie gaat met 100% zekerheid naar kankeronderzoek. 


Deelnemers beklimmen de 21 bochten van de berg onder het motto 'opgeven is geen optie'. Het evenement vindt plaats op de eerste donderdag van juni 2020.


Meer informatie is te vinden op deze website.Bron: www.ad.nl