Inzamelactie taxussnoeisel voor de strijd tegen kanker..

21-05-2020 11:39De stichting Taxus Taxi gaat vanaf 1 juni 2020 weer taxussnoeisel inzamelen.

PEELREGIO - De stichting Taxus Taxi gaat vanaf 1 juni 2020 weer taxussnoeisel inzamelen. Taxusnaalden bevatten de stof taxol, de basisgrondstof voor de productie van medicijnen voor chemotherapie. Vorig jaar heeft de stichting in totaal 346.000 kilogram taxussnoeisel ingezameld voor de strijd tegen kanker. 


Het is nu al mogelijk online een afspraak te maken voor het ophalen van het snoeisel via: taxustaxi.nl/afspraak. Taxus Taxi komt het snoeisel kosteloos ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilogram. Kleinere hoeveelheden kunnen ingeleverd worden bij inzamelpunten, die te vinden zijn op de site van Taxus Taxi: taxustaxi.nl/uitgiftepunten. In Deurne is de gemeentewerf aan de Energiestraat 17 het inzamelpunt.


De kwaliteit van het snoeisel is belangrijk. Zo zijn hele struiken of oude takken van een taxushaag niet bruikbaar: taxol komt met name voor in jonge scheuten (eenjarig snoeisel van taxushagen). Op de website van Taxus Taxi zijn tips te vinden voor het snoeien, het bewaren en het voorkomen van broei in het taxussnoeisel. Verder staan er uitgiftepunten vermeld, waar gratis speciale tassen en zeilen verkrijgbaar zijn voor het bewaren van het snoeisel. Chauffeurs gezocht:

De taxusinzameling gebeurt voornamelijk door vrijwilligers.


Taxus Taxi is op zoek naar chauffeurs die beschikbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus 2020 en in het bezit zijn van rijbewijs B of BE.


Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl
Bron: www.weekbladvoordeurne.nl/nieuws