Jacobshospice te Den Haag.

11-02-2014 21:21
 

 

Waarom een hospice??

Waarom een hospice? Voor de een komt het levenseinde veel te vroeg, voor de ander duurt de laatste levensfase lang, veel te lang. Het stervensproces als laatste opgave voor ieder mens, verdient naast veel zorg een veilige geborgenheid. 

De meeste van ons willen een zieke dierbare zo lang mogelijk zelf thuis verzorgen en bijstaan. Soms is dat om allerlei redenen niet (meer) mogelijk. Ook geeft een aantal mensen aan in die laatste fase liever niet in een ziekenhuis of verpleeghuis te willen verblijven. Het hospice biedt een thuis-vervangende situatie voor mensen die nog maar kort te leven hebben. Wij noemen ons huis dan ook een "Bijna-Thuis-Huis". 

Het Jacobshospice is een huis waar veel ervaring aanwezig is op het gebied van de palliatieve zorg. Een zorg die alles te maken heeft met het verzachten van het lijden. Palliatie komt van het woord "pallium", te weten "mantel". Op menselijke maat wordt er liefdevolle zorg en aandacht gegeven. Het Jacobshospice laat de gastbewoners hun privacy en biedt ook ruimte hun angsten, zorgen en ook hun wensen te bespreken. De familie wordt hierin betrokken. In ons huis zijn weinig "regels" en "wetten". Veel is mogelijk, alles is bespreekbaar. 

Voor ons is belangrijk dat ieder mens in alle rust en met behoud van eigen waardigheid en eigen regie naar zijn levenseinde kan toegroeien. Voor de naasten kan dit een plek zijn, waar zij in liefde en met respect afscheid kunnen nemen. Geborgenheid en lotsverbondenheid zijn dan ook een wezenlijke inspiratiebron voor ons. 

Ons huis biedt plaats aan zes gastbewoners, die in principe afkomstig zijn uit de regio Haaglanden. Ook is er een mogelijkheid voor de naaste of een familielid om te blijven logeren tijdens de allerlaatste fase van het leven van hun dierbare. Tevens bestaat binnen ons hospice de mogelijkheid tot een tijdelijke opname van een dierbare om de mantelzorgers enige tijd te ontlasten.

Meer informatie over respijtzorg in Den Haag kunt u lezen op www.respijtwijzerdenhaag.nl


 

Contact

  • Koningin Emmakade 160
  • 2518 JL Den Haag
  • Tel: 070 - 308 10 81 
  • fax: 070 - 392 14 77

U kunt ons bereiken via e-mail of onderstaand formulier.

De coördinatoren zijn Annemarie van Veldhuizen, Margreet Eriks en Lieke Mouthaan
Bron:  www.jacobshospice.nl