Jan (10) liet 4 jaar zijn haar groeien voor stichting Haarwensen, daarna ging de schaar erin.

02-07-2020 19:08


Auteur: Hai Voeten - ad.nl/nlthuis
Dan ben je toch wel een bikkel. Jan Kuster (10) uit Tolkamer liet vier jaar lang zijn haar groeien. Niet voor zichzelf. Nee. Hij wilde zijn haren niet meer laten knippen zodat hij kinderen kon helpen die door een ziekte of door bestraling hun haren verliezen.


Eigenlijk wilde hij zijn haren laten afknippen voor de Stichting Haarwensen tijdens een spreekbeurt op school. Doordat de school dicht moest vanwege corona ging dat niet door. De spreekbeurt moest noodgedwongen naar volgend schooljaar opschuiven.


Maar zo lang wilde  Jan toch niet meer wachten. Daarom stapte hij vandaag bij Kapsalon Verheij in Lobith binnen. Daar werden zijn haren gevlecht en vervolgens professioneel afgeknipt. En daarna kreeg Jan gratis en voor niks van de kapper die het goede doel sympathiek vindt een mooi, nieuw kort kapsel.


De vlechten gaan naar de stichting en worden gebruikt om pruiken en extensions van te maken voor kinderen daarmee geholpen zijn als ze door ziekte of door bijwerking van bestraling (tijdelijk) kaal worden.


Volgens zijn moeder heeft Jan het in die vier jaar soms wel moeilijk gehad om zijn echt lange haren te houden. Maar ze is supertrots dat hij het heeft volgehouden voor het goede doel.Vandaag ging de schaar in het lange haar van Jan.

Vandaag ging de schaar in het lange haar van Jan.

Foto: Leontien Kuster. Jan met de lange haren.

Jan met de lange haren.

Foto: Leontien Kuster via Facebook.Voor de Video van dit Artikel klik hierBron: www.ad.nl