Jeugdteams De Graafschap met badge op mouw die zich uitspreekt tegen ‘kanker’ als scheldwoord.

12-09-2021 18:03Auteur: Henny Haggeman - gelderlander.nl/doetinchemEen jeugdspeler van De Graafschap met op zijn linkermouw de badge #TegenKK.

Een jeugdspeler van De Graafschap met op zijn linkermouw de badge #TegenKK. 

Foto: De Graafschap.
DOETINCHEM - Alle elf jeugdteams van De Graafschap spelen vanaf vandaag met de badge #TegenKK op de mouw. De badge is een statement tegen het gebruik van 'kanker' als scheldwoord. 


,,Kanker wordt veel door jeugd gebruikt als scheldwoord", zegt Lisanne Halleriet, woordvoerder van de Doetinchemse betaald voetbalclub. ,,Het eerste team heeft op het thuisshirt het logo van Kika (Kinderen Kandervrij, HH) staan en op het uitshirt het logo van KWF, het fonds voor kankerbestrijding. Vrijdagavond is voor de wedstrijd ook gecollecteerd door het KWF. De badge is een goede aanvulling daarop en als club pakken we zo onze maatschappelijke rol."


Mouwen vlaggenschip nog bezet:


Het vlaggenschip van de superboeren speelt nog niet met de badge. ,,De mouwen zijn vooralsnog bezet", zegt Halleriet. ,,Maar ik sluit niet uit dat de badge in de toekomst ook op de shirts van het eerste team staan. Hoe dan ook is De Graafschap nu de eerste bvo waarvan de jeugdteams met #TegenKK rondlopen. We hopen dat er veel volgen."


De hashtag is gelanceerd door KWF samen met een handvol Youtubers als Koen Weijland en Dani Hagebeuk. 
Bron: www.gelderlander.nl