Johnson & Johnson moet in VS 2,1 miljard dollar betalen in zaak talkpoeder.

01-06-2021 18:21
REUTERS

Foto: REUTERS.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag een beroep van farmareus Johnson & Johnson afgewezen om een veroordeling tot het betalen van 2,1 miljard dollar (1,7 miljard euro) schadevergoeding ongedaan te maken in een zaak rond mogelijk kankerverwekkend talkpoeder.


Tweeëntwintig vrouwen trokken naar de rechter in Missouri omdat ze meenden dat hun kanker gelinkt was aan producten met talkpoeder van Johnson & Johnson, waaronder babypoeder. Een rechtbank daar stelde in 2018 het farmabedrijf verantwoordelijk voor de kankergevallen en veroordeelde Johnson & Johnson tot het betalen van 4,7 miljard dollar (3,8 miljard euro), maar een rechter in beroep bracht dat vorig jaar terug tot 2,1 miljard dollar (1,7 miljard euro). Het bedrijf trok naar het Hooggerechtshof maar ving nu bot. 


Johnson & Johnson houdt vol dat het talkpoeder niet besmet is met asbest. Het bedrijf stopte vorig jaar wel met de verkoop van talkpoeder in de VS en Canada. Dat werd een "commerciële beslissing" genoemd. Het bedrijf kijkt nog aan tegen bijna 20.000 rechtszaken. 
Bron: www.hln.be/economie