Jongeren van Club Brugge brengen geld in ‘t laatje voor Kom op tegen Kanker.

27-12-2021 17:17Auteur: Bart Huysentruyt - hln.be/brugge
De triomferende U8 van Club Brugge.

De triomferende U8 van Club Brugge. 

Foto: RV.

BRUGGE: Tijdens de zesde Futsal Trophy Memorial Luigi DM, georganiseerd door de zaalvoetbalclub Racing Reds uit Halle, hebben de jonge voetballertjes van Club Brugge geld kunnen bijeensprokkelen voor Kom op tegen Kanker. 


Normaal vindt dat grootste Belgisch zaalvoetbaltoernooi voor binnen- en buitenlandse U8- en U9-ploegen plaats in de sporthal Erasmus in Anderlecht, maar door de geldende coronamaatregelen was dit voor het eerst outdoor op de kunstgrasvelden van de RSCA Football Academy in Anderlecht. Per gemaakt doelpunt stort de organisatie 1 euro door naar Kom op tegen Kanker. Tijdens deze editie werden in totaal liefst 783 goals gemaakt (gemiddeld meer dan zes per wedstrijd). 


Eerste en derde:


Op zaterdag won de U8-ploeg van Club Brugge in het hol van de leeuw, terwijl op zondag de U9's van RSC Anderlecht de beker thuis hielden. Teams als Feyenoord Rotterdam, Brøndby IF, Gentofte Fodbold Akademi Copenhagen zakten speciaal uit het buitenland af om te kunnen deelnemen aan dit prestigieus jeugdtoernooi. In de zaterdagfinale wonnen de U8 van Club Brugge overtuigend met 5-1 van Sint-Truidense V.V. Het brons was voor de Nederlandse topclub Feyenoord Rotterdam dat de 'kleine finale' met 6-3 wist te winnen van OH Leuven. Bij de U9 eindigde Club als derde.
Bron: www.hln.be