Joris (64) fietste al 59.500 euro bij elkaar voor Kom Op Tegen Kanker: “Eerst primeerde sportieve uitdaging, nu het onderzoek”.

30-05-2021 16:41Auteur: Redactie - hln.be/wichelenJoris Van Eetvelde zamelde al 59.500 euro in voor KOTK.

Joris Van Eetvelde zamelde al 59.500 euro in voor KOTK.

Foto: Didier Verbaere.


WICHELEN: Naar aanleiding van de 10de deelname van Joris Van Eetvelde (64) aan de 1000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker organiseerde het CM-bestuur en de gemeente Wichelen, Wandelclub De Schooiers en café 't Véken een wandel-, loop- en fietsevenement ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.


Tien jaar geleden nam Joris Van Eetvelde (64) voor het eerst deel aan de 1000 kilometer ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Vandaag staat de teller op 10.000 kilometer en zamelde hij 59.500 euro in voor het kankeronderzoek. Elk jaar tijdens het Hemelvaartsweekend rijden teams uit gans Vlaanderen gesponsorde kilometers voor de stichting. Joris reed ze alleen. "Aanvankelijk deed ik het als sportieve uitdaging. Het is pas na enkele deelnames en persoonlijke ervaringen dat de inzameling voor het goeie doel de overhand nam", zegt Joris.


"Na vier edities werd onze zoon Matthias geconfronteerd met lymfeklierkanker. Dan komt de ziekte wel akelig dichtbij. Gelukkig herstelde hij volledig maar sindsdien zet ik me zoveel mogelijk in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want heel wat 'onbekende' of 'zeldzame' kankers blijven onder de radar omdat er te weinig geld is voor onderzoek", zegt Joris. 


"Dit jaar staken we ook een tandje bij voor Siel, een jongetje van drie dat al anderhalf jaar in behandeling is voor een zeldzame hersentumor. Ook hij zou binnenkort vrij van behandeling zijn", zegt Joris. "Het is voor hen dat wij jaarlijks op de trappers lopen en zoveel mogelijk geld inzamelen", zegt Joris. Aan het sociaal huis in Wichelen konden mensen vandaag vrijblijvend deelnemen aan wandel- en fietstochten. "Met een vrije bijdrage die volledig wordt geschonken aan de Wichelse teams die ook volgend jaar weer 1000 kilometer bij elkaar fietsen", besluit Joris.Vlammers voor Eva Wichelen. 

Foto: Didier Verbaere.

Wandelen en fietsen voor KOTK in Wichelen. 

Foto: Didier Verbaere.
Bron: www.hln.be