Jubilaris Albert Keijzer schenkt € 15.500,- aan Anna's Huis.

18-11-2021 20:33Op de foto Sylvia Dermout (l) bestuursvoorzitter Anna's huis.

ZAANDAM - De tijd gaat snel. Dat weten ze als geen ander bij Albert Keijzer Transport. Het bedrijf bestond op 26 november 2020 precies 100 jaar. Door alle maatregelen was toen geen fysiek feest mogelijk. Daarom besloot het bedrijf een jubileumfilm te maken waarin aandacht werd gevraagd voor het steunen van Anna's huis. Dat heeft op 2 november jl., bijna een jaar later, een vervolg gekregen en hebben Rob de Visser en Ingeborg Keijzer, namens de relaties en personeel een cheque aan Anna's Huis uitgereikt ter waarde van € 15.500,-.


Om het jubileum toch tot een feestmoment te maken hebben ze bij Albert Keijzer met medewerking van de burgemeester een video laten maken van het bedrijf die live ging op de verjaardag. "Daarnaast ontvingen al onze goede relaties en personeelsleden een jubileumbox met daarin onder andere een boek over ons 100 jarig bestaan. Maar als je jarig bent krijg je altijd cadeaus en dat wilden we niet. Daarom vroegen wij iedereen in plaats van verjaardagscadeaus een gift te doen voor een goed doel: Anna's huis." vertelden Rob de Visser en Ingeborg Keijzer bij de overhandiging.


Er bleven maar giften binnenkomen:


Het jubilerende bedrijf werd op 26 november vorige jaar overspoeld door telefoontjes, emails, kaarten, brieven, taarten en bezoekjes van relaties die toch maar even langskwamen. "De film, met daarin de vraag om een donatie, werd tot de dag van vandaag 14.000 keer bekeken. Op de speciale bankrekening voor giften aan Anna's huis werd in totaal €7.750 gestort. De giften bleven tot vele weken na onze verjaardag binnenkomen. Een mooier cadeau hadden we ons niet kunnen voorstellen. Namens ons hele bedrijf willen wij iedereen hartelijk danken voor dit mooie gebaar. Wij hebben ter gelegenheid van ons jubileum dat bedrag verdubbeld tot een totaal van €15.500,-."


Gift bijzonder welkom:


Velen kennen inmiddels het begrip Anna's huis waarvan de officiële benaming Centrum voor Leven met kanker Zaanstreek is. Sylvia Dermout, bestuursvoorzitter van de Stichting: "Wat een geweldig initiatief en natuurlijk heel veel dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft. Anna's huis is volledig afhankelijk van bijdragen van bedrijven, serviceclubs, stichtingen, fondsen en particulieren. Ook deze gift is bijzonder welkom en ik beloof jullie te informeren over hoe het besteed gaat worden. Ook Anna's huis is door de overheidsmaatregelen van afgelopen periode getroffen, maar gelukkig zijn bedrijven als Albert Keijzer ons niet vergeten."


Meer dan 100 betrokken vrijwilligers:


In 2018 opende Anna's huis haar deuren aan de zorgboulevard bij het Zaans Medisch Centrum. Het inloophuis biedt mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden laagdrempelige psychosociale steun. Dat er behoefte was aan een dergelijk initiatief bleek al gauw in 2019, toen 1500 cliënten naast revalidatie en praktische hulp ook psychosociale en fysieke ondersteuning ontvingen. Sylvia Dermout: "Kanker gaat vaak gepaard met emoties als angst, verdriet en boosheid. Door een luisterend oor te zijn, te zorgen voor contact met lotgenoten en het organiseren van activiteiten kan iedereen die te maken heeft met kanker ondersteund worden met het verwerken van deze emoties."


Dagelijks zetten meer dan 100 vrijwilligers zich in voor warme, betrokken gastvrijheid en het organiseren van tientallen activiteiten.
Bron: www.rtvzaanstreek.nl