Julia (6) krijgt wisselbokaal Deborah Gravenstijn Classic voor overwinnen van kanker.

02-02-2020 17:40


Auteur: Susanne de Bruin - ad.nl/rotterdam.Julia met de haar wisselbokaal uitgereikt door judoka Deborah Gravenstijn.

Foto: Deborah Gravenstijn Classic.

In haar roze judopak nam Julia Schrederhof (6) gisteren de wisselbokaal van de vierde editie  Deborah Gravenstijn Classic in ontvangst. Julia overwon in 2019 kanker en kreeg daarvoor een groot applaus en de wisselbeker tijdens het grootste judotoernooi voor meisjes in Sporthal De Wilgenring.

,,In 2018 was Julia de jongste deelnemer van de tweede Deborah Gravenstijn Classic. Ze was toen pas vier jaar oud", herinnert Ardie den Hoed, een van de organisatoren, zich. Daardoor was de jonge judofan de organisatie van het toernooi bijgebleven. Toen zij via social media vernamen dat ze in het Máxima Centrum in Utrecht werd behandeld voor kanker, hebben zij samen het merk Matsuru de handen ineen geslagen een roze judopak naar haar opgestuurd. Het was hetzelfde pak als waarin de bekende judoka Deborah Gravenstijn voorheen haar wedstrijden won.


,,Dat was in juli 2019, daar was ze heel blij mee. Normaal gesproken kun je die op het toernooi winnen, dus ze vond het geweldig dat ze die kreeg", aldus haar moeder Susanne van Hulst.


Grote verrassing:

Inmiddels is Julia geopereerd en gezond verklaard. Wel moet ze nog regelmatig op controle komen. ,,Ze keek er enorm naar uit om weer mee te kunnen doen aan het toernooi. Toen ze ook nog de wisselbokaal kreeg uitgereikt door Deborah Gravenstijn, was ze natuurlijk heel blij en verrast", vertelt Van Hulst tot slot.Bron: www.ad.nl