Julian (10) hoeft in Villa Pardoes niet aan kanker te denken, maar bakt een taart met Francis Kuijk.

12-04-2018 20:47Voor de video van hier boven klik hierKAATSHEUVEL - Francis Kuijk leerde ernstig zieke kinderen in Villa Pardoes bij de Efteling hoe ze een hele lekkere appelkruimeltaart konden maken. Het was voor het eerst dat de Heel Holland Bakt-finaliste uit 2016 daar een kinder-bak-workshop gaf.


Een van de deelnemers was de 10-jarige Julian Dams die heel nuchter vertelde dat hij kanker had.
Villa Pardoes wil zieke kinderen en heel hun gezin een weekje vakantie aanbieden in een wonderlijke omgeving. Tom Dams, de vader van Julian: "Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, bloedprikken. Dit is een week om even weg te zijn." 


Aan de slag:

Van verdriet, zorgen of ongerustheid over wat voor ziekte dan ook is niets te merken als Francis Kuijk begint met haar uitleg voor de kinderen. Ze hangen letterlijk aan haar lippen en genieten van het kokkerellen. "Dat hebben ze verdiend en het is mooi als je dat voor hun kunt doen", zegt Francis.


Na bijna twee uur ploeteren en lachen in de keuken is de appelkruimeltaart (met ijs) klaar. Julian Dams heeft er ook van genoten en praten over kanker... ach geen enkel probleem." Ik zit nu in de onderhoudsfase van mijn behandeling. Ik krijg deze week nog een chemo, zodat het nooit meer terug kan komen." Julian Dams, een kleine man van 10 met een rotsvast vertrouwen in de toekomst.


Heel Holland.....

Heel Holland Bakt heeft Francis Kuijk veel gebracht en daar is ze simpelweg dankbaar voor. "Ik maak prachtige dingen mee, weet je. Ik mag dit doen. Zo leuk is het." De taart smaakte uitstekend en de kinderen vonden het prachtig: ook Julian.Bron: www.omroepbrabant.nl